Mannen krijgen ‘concurrentie’ bij het schieten

Bij deze speciale kermis editie mogen mannen knuppelgooien
GROENLO – Dit weekend wordt in Groenlo de kermis voor de 175ste keer gevierd. Speciaal voor deze editie mogen vrouwen schieten en mannen knuppelgooien.

Vrijdagavond 16 augustus was de voorinschrijving bij Restaurant Wissink op de Markt. Voordat de inschrijving was geopend stonden er al zeventien vrouwen genoteerd voor het vogelschieten. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur melden zich nog meer vrouwen voor het schieten. Natuurlijk werd er aan de mannen gevraagd of ze zich in gaan schrijven voor het knuppelgooien. “De prijzenpot is te klein”, zegt een oud-schutterskoning. Of er mannen zijn die zich hebben ingeschreven voor het knuppelgooien is bij ons niet bekend.

Voor diegene die zich nog wil inschrijven kan dat maandagmorgen tot het honderdste-schot ‘onder de stange’ op het kermisterrein doen.

Terug van weggeweest is het vuurwerk net voor de opening van de kermis. “We vinden het jubileum een mooi moment om de bevolking en gasten van buitenaf weer een vuurwerkshow aan te bieden”, aldus Oldenkotte.

Het vuurwerk vindt tussen 21.30 en 22.00 uur plaats, op de Eibergseweg ter hoogte van Brouwersnös, voorafgaande aan de officiële opening, zaterdagavond op het feestterrein bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan.

Voor Marcel Oldenkotte is dit de laatste kermis als voorzitter van de Stichting Grolse Kermis. Hij wordt opgevolgd Raymond Frank.Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.