Midwinterfair bij Erve Kots


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

LIEVELDE – Een echt winterzonnetje voor de Midwinterfair bij Erve Kots dit jaar. Daarnaast bij binnenkomst letterlijk een warm welkom. De geur van houtvuur en een grote kookpot komen de bezoekers tegemoet.

De stands stonden niet alleen in het restaurant, maar ook verspreid over het museumterrein. In het expositiegebouw was onder andere te zien hoe men knipmutsen opmaakt, een demonstratie dry brush en een workshop vlinders maken van wilgentenen. De vogeltaarten staan uitnodigend uitgestald.

De ronde over het terrein werd omrand door tonen van de midwinterhoorn, verzorgd door de Midwinterhoorngroep Eibergen. Er was een smid aan het werk en de klompenmakerij was in vol bedrijf. De krakende molenstenen en de geur van olie doen oude tijden herleven. In de keuken van de boerderij kon men opwarmen bij de geur van waskaarsen en kniepertjes.

De compagnie van Grolle had haar kampement ook opgezet en heeft het “Los Hoes” betrokken. Het leven in de 17e eeuw werd voor een paar dagen realiteit. Authentieke kookkunst binnen en buiten een smid die het vuur oprakelde voor een ouderwets staaltje ijzerbewerken. De dames zijn druk bezig met het nodige naaiwerk en de wapens worden gedemonstreerd.

Voor de kinderen waren diverse activiteiten; onder andere touwslagen, klompschilderen en harten versieren.