Midwinterhoornwandeling druk bezocht.

GROENLO – De start was dit keer niet de Kevelderstraat in Groenlo maar de ruim 2.200 deelnemers van de midwinterhoornwandeltocht liepen door de Oude Calixtus om de tocht van ruim drie kilometer te starten. In de voormalige kerk klonk het ‘engelengezang’ van zangeres Rianne. Deelnemers van de winterse wandeltocht, met lenteachtige temperaturen, hoefden alleen de duizenden potjes met waxinelichtjes langs de route te volgen om de voettocht tot een goed einde te brengen.

Ook de Calixtusbasiliek nam deel aan deze midwinterhoornwandeling. In de kerk waren 1.000 potjes met een waxinelichtje geplaatst. Het waren echt ‘lichtjes in de duisternis’, want voor deze gelegenheid waren de lichten in de basiliek gedoofd.

In de kerk zong in Dickensstijl Klein koor Second Edition. De route ging langs de Grolse stadsgracht, zeg maar een rondje gracht want die mogelijkheid werd in 2015 gecreëerd. Het pauzepunt lag dit keer in de tuin van het huis ‘Adriane’ aan de Eibergseweg.

Ook de stadsboerderij aan de Notenboomstraat was onderdeel van deze zeer druk bezochte wandelling. Het eindpunt was de Kevelderstraat waar voor Brouwhuys De Lange Gang leden van de Compagnie Grolle erwtensoep uitdeelden.

Midwinterhoornblazers groep ‘t Slat uit Beltrum liet op verschillende plekken de midwinterhoorns over de vesting Groenlo schallen.

“Wij als organisatie zijn dik tevreden”, vertelde Erik Mentink van Groenlo vestingstad Promotion die het aantal met 700 deelnemers meer dan vorig jaar zag stijgen.