De Molenberg breidt uitleenpunt uit met scootmobiel en duofiets

GROENLO – De inwoners van Oost Gelre konden bij locatie De Molenberg in Groenlo al een rolstoel lenen. Deze mobiliteitspool – geïnitieerd door de gemeente Oost Gelre – wordt per 16 juni 2017 uitgebreid met een duofiets en een scootmobiel.

De mobiliteitspool is voor alle inwoners van Oost Gelre. Voor een bepaalde periode kan gebruik gemaakt worden van een rolstoel, scootmobiel of de duofiets. Op 15 juni is een feestelijke bijeenkomst gehouden om beide vervoersmiddelen ‘officieel’ te overhandigen.

‘Vanuit de WMO doen we er alles aan om de inwoners van Oost Gelre te ondersteunen’, vertelt wethouder Jos Hoenderboom in zijn welkomstwoord. ‘Het mooie aan dit project is dat we laagdrempelig iets aan kunnen bieden waar iedereen gebruik van kan maken. Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het lenen van de duofiets of scootmobiel.’

Regiomanager Peter Stevens is blij met de uitbreiding: ‘In het kader van bewegen zijn de duofiets en scootmobiel een perfecte aanvulling. Het geeft de mensen van Oost Gelre veel vrijheid en een mooie beleving’. De duofiets is geleverd door Goossens Tweewielers in Groenlo. De fietshandelaar heeft een extra, gratis accu geleverd waardoor het fietsplezier nog meer wordt vergroot.

Voor meer informatie over het lenen van de vervoersmiddelen en de voorwaarden hieraan, kunt u terecht bij de receptie van De Molenberg op telnr. 0544 – 47 41 00. Voor de scootmobiel is een rijvaardigheidstest nodig welke door een ergotherapeut van De Molenberg wordt verzorgd.