Mueller BV naar regionaal bedrijvenpark Laarberg

GROENLO – Mueller BV, een fabrikant van tanks voor de voedselindustrie, kiest bedrijvenpark Laarberg als locatie voor een nieuw hoofdkantoren productiebedrijf. Op een perceel van circa vijf hectare worden hier de activiteiten van de huidige vestigingen in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde samengebracht. Het bedrijf telt 275 medewerkers en is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Paul Mueller Company.

Mueller BV is bekend vanwege zijn hoogwaardige melkkoeltanks voor de veehouderij. Daarnaast produceert het bedrijf tanks voor brouwerijen, de proces-, chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Voor het koelen, opwarmen en bewaren van vloeistoffen levert Mueller innovatieve, energiezuinige systemen. Mueller exporteert haar producten naar ruim 55 landen.

Bedrijvenpark Laarberg, Provincie Gelderland,ontwikkelingsmaatschappij Oost NV,NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency)en de gemeenten Oost Gelre en Berkellandhebben zicht ingezet om Mueller voor de Achterhoek te behouden. Het bedrijf past uitstekend bij het bedrijvenpark waar de maakindustrie en agro food een hoofdrol spelen. Voor Mueller is de Laarberg, mede vanwege debeschikbaarheid van technisch personeel, een uitstekende locatie om te produceren en om van hieruit de markt te bedienen.

Gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland is enthousiast over de vestiging van Mueller op Laarberg: “We behouden banen in de Achterhoek én er komen 120 nieuwe bij. Een opleidingscentrum maakt onderdeel uit van de nieuwbouw. Hier leidt Mueller een nieuwe generatie vakmensen op waarvan de bedrijven in de regio kunnen profiteren. Samen maken de bedrijven werk van innovatie”.