“Muziek Maak Je Samen” gaat weer van start!

GROENLO – Muziekvereniging Groenlo organiseert dit jaar opnieuw de cursus “Muziek Maak Je Samen”, die speciaal bedoeld is voor kinderen van groep 4 van de basisschool.

Deze cursus, die start in januari 2016, bestaat uit 13 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op de instrumenten van een harmonieorkest.  Al deze instrumenten komen uitgebreid aan bod en leden van het orkest vertellen hoe de instrumenten werken, hoe ze klinken en uiteraard is er ruim de tijd om de instrumenten uit te proberen. Daarnaast worden ook de beginselen van noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen aangeleerd.  De afsluiting van de cursus is een spectaculair mini-concert waarbij de deelnemers laten zien en horen wat ze allemaal geleerd hebben. De kinderen krijgen dan ook allemaal een mooi certificaat.

Ook dit jaar worden de lessen gegeven door Bas Konings, die al een aantal jaren dirigent is van de twee jeugdorkesten van de muziekvereniging (Eigenwijs en de MuziekFabriek). Kinderen die zich opgeven voor Muziek Maak Je Samen en die daarna doorgaan met muziekles, kunnen uiteindelijk ook in deze jeugdorkesten gaan spelen.

De lessen worden dit jaar gegeven op de maandagmiddag tussen 15:00 uur en 17:15 uur, waarbij er, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, twee groepen gevormd zullen worden.

De eerste les wordt gegeven op maandag 4 januari 2015 in de Watermolenschool aan het Adm. Helfrichplein 2 in Groenlo. De kosten voor deze 13 lessen zijn €85 per cursist.  Je kunt je opgeven door het aanmeldingsformulier op de site van Muziekvereniging Groenlo te downloaden, deze in te vullen en in de brievenbus te doen bij Lambert Verreijckenstraat 19 of door het formulier in te vullen, in te scannen en te mailen naar het mailadres jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl

De opgave moet voor 20 december binnen zijn en “vol = vol!”