Muziektheater maak je samen’ van start gegaan.


Op woensdagavond 10 januari 2018 is het eerste seizoen van het project ‘Muziektheater maak je samen’ van start gegaan. Dit kunstproject is een initiatief van Boogie Woogie cultuurcentrum in samenwerking met zorgaanbieders Estinea en De Lichtenvoorde, de Hamalandschool Lichtenvoorde, VSO-school het Bariet in Lichtenvoorde en het Graafschapcollege.

Door middel van activiteiten als muziek, dans, toneelspelen en schilderen wordt toegewerkt naar de uitvoering van een prachtig muziektheaterstuk voor publiek. Aan het project doen bewoners van de zorginstellingen mee maar ook mensen die begeleid zelfstandig wonen of dagbestedingsactiviteiten bezoeken. Ook leerlingen van het Bariet, Voortgezet Speciaal Onderwijs, hebben zich aangemeld. Iedereen krijgt de kans op plezierige wijze zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit alles onder begeleiding van professionele kunstdocenten. Daarnaast spelen ook lokale amateurkunstenaars een rol.

Doel
Met dit project hopen de samenwerkende partijen te bereiken dat actieve deelname van de doelgroep aan culturele activiteiten gestimuleerd wordt en mensen met elkaar verbonden worden.

Muziek- en theaterlessen
De wekelijkse lessen zijn steeds op de woensdagavond, vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur (soms tot 20.30 uur). De eerste serie van 7 bijeenkomsten vindt plaats in de Hamalandschool, van Ostadestraat 17, in Lichtenvoorde.

Nog enkele plaatsen vrij!
Aanmelden kan nog. Er zijn nog enkele plekken vrij. Ben je 14 jaar of ouder en je hebt belangstelling geef je dan z.s.m. op want plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding! Dit kan bij Perron 8 van De Lichtenvoorde: perron8@delichtenvoorde.nl of via 0544 – 371 130. Ook zijn projectleider Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl (06 – 4845 6552) en muziekdocent Jan Willem van de Velde (06 – 4835 5663) te bereiken voor opgave en het geven van meer informatie. De kosten zijn 4 euro per keer.

Muzikanten en theaterspelers gevraagd
Voor ondersteuning van de lessen en opvoeringen zijn we nog op zoek naar gevorderde muzikanten en theaterspelers. Lijkt het je leuk om mee te doen meld je dan aan bij projectleider Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl (06 – 4845 6552).

Financiering
Het uitvoeren van het Muziektheaterproject zou niet mogelijk zijn zonder de financiële ondersteuning van de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre, NSGK, Prins Bernard Cultuurfonds, SPZ, Stichting Boschuysen, Het Fonds verstandelijk gehandicapten en Kanjers voor Kanjers.