Nieuw Prinsenpaar van De Knunnekes op ’t nus gevangen

GROENLO – President Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp van carnavalsvereniging De Knunnekes hebben de stadsprins en zijn adjudant voor het carnavalsjaar 2015-2016 aan de haak geslagen. Afgelopen vrijdag, en dat inmiddels traditiegetrouw op 11 september, is het 53e prinsenpaar van de Grolse carnavalsclub, zoals dat reeds sedert jaren heet, ‘op ’t nus gevangen’. De kandidaten voor de vacante posities van carnavalsleiders van Grolle hoefden volgens de beide keuzeheren niet lang na te denken en reageerden evenals hun partners reuze enthousiast.

“De beide nieuwe hoogheden komen uit een hoek van Groenlo die niemand verwacht”, aldus president Rob Stokkers van carnavalsvereniging De Knunnekes. Aangevuld door vorst Miquel Porskamp: “Het zijn andermaal twee mannen met karakter.” Dit jaar hebben president en vorst de beide kandidaten niet, zoals in voorgaande jaren het geval was, naar een bepaalde, geheime plek gelokt, maar is er weer gewoon bij hen thuis aangebeld.

“Allereerst bij de prins en daarna bij de adjudant en beide keren was het direct raak. Na eerst de gebruikelijke stilte waren beide heren, alsmede hun partners dolenthousiast”, vertellen Stokkers en Porskamp in koor. Voor Miquel Porskamp is het de eerste maal dat hij in functie als vorst aan de overval mocht deelnemen. “Een fantastische ervaring. Dit zeker wanneer je van dichtbij getuige mag zijn van de onvoorstelbaar verrassende reacties.”
Volgens de keuzeheren, die hun verhaal doen in de oude kerkers van het Stadhuis in Groenlo, zijn prins en adjudant jong en beiden getogen Grollenenaren.

Tijdens het Prinsenbal op vrijdag 13 november a.s. zal tevens afscheid worden genomen van prins Remco I (Brockötter) en adjudant Jeroen (Doest). Beide scheidende hoogheden zullen vervolgens worden opgenomen in de Prinsen- en Eregarde van CV De Knunnekes.

Voorlopig carnavalsprogramma seizoen 2015-2016:
– 30 oktober 2015: Algemene ledenvergadering van CV De Knunnekes in zaal De Pelikaan van Uitgaanscentrum City Lido
– 11 november 2015: Officiële opening nieuwe carnavalsseizoen op ‘de elfde van de elfde’ met tevens de uitverkiezing van de nieuwe carnavalsschlager in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
– 13 november 2015: Prinsenbal met de onthulling van de nieuwe hoogheden in Uitgaanscentrum City Lido
– 7, 8, 9, 15 en 16 januari 2016: Jaarlijkse buutavonden oftewel galazittingen in Uitgaanscentrum City Lido

De kaartverkoop voor de buutavonden vindt plaats op vrijdag 27 november 2015 in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang
Zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 februari 2016: Grote carnavalsdriedaagse oftewel ‘De Drie Dolle Dagen’