Nieuwe expositie in sfeervolle expositieruimte

Aquarelleren blijft verrassend, iedere schilder heeft zijn eigen signatuur

GROENLO – Amateurkunstenaars, die verbonden zijn aan Atelier “In de Werkplaats” in Beltrum, exposeren gedurende de maanden augustus en september in de Stadsboerderij Grolle. Zo’n tien kunstenaars laten hun aquarellen zien. De expositie is bijzonder van karakter, vooral door de veelzijdigheid en afwisseling van de schilderijen. U kunt genieten van stillevens, stadsgezichten, landschappen, portretten en bloemen.

Jozé Ribbers-Asschert schildert al ruim 25 jaar en heeft vele jaren zelf les gehad in het aquarelleren en ruime ervaring opgedaan met deze schildertechniek: “Aquarelleren is één van de moeilijkste verftechnieken. Het eindresultaat is altijd verrassend, ongrijpbaar en raadselachtig. Het is onvoorspelbaar waar water en verf naar toe gaan. Gaandeweg leer je hoe je dit kunt beteugelen. De ervaring maakt dat je steeds meer de controle erover krijgt. Het bijzondere is dat iedere kunstenaar zijn eigen signatuur heeft. Ook al schildert iedereen hetzelfde stilleven, toch herken je in ieder schilderij de hand van de kunstenaar zelf, zijn signatuur of misschien nog beter gezegd, zijn handschrift.”

Jozé geeft al een aantal jaren les aan ca. 14 cursisten in haar eigen atelier “In de Werkplaats”. En deze amateurkunstenaars exposeren in de Stadsboerderij.

De werken, die geëxposeerd worden zijn zowel van beginnende als gevorderde schilders. Eén van hen is Maria Levers. Zij maakt al ongeveer 15 jaar met tussenpozen aquarellen en doet haar inspiratie op via internet. Maria richt zich vooral op stillevens, waarbij het thema bloemen de voorkeur geniet.

De ervaring leert dat kunst verbindt en dat is ook de gedachte achter deze expositie. De dames die hun werken exposeren in de Stadsboerderij schilderen al jaren samen, zij leren van elkaar en delen met elkaar. Zij noemen zich geen grote kunstenaars, integendeel. Zij zien zichzelf als amateurs en delen samen deze bijzondere hobby. Vaak levert dit prachtige werken op. Kom naar de Stadsboerderij en geniet zelf van deze kleurrijke expositie.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. De entree is 3,00 euro, maar daarvoor krijgt u een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. De entree voor kinderen tot en met 12 jaar is 2,00 euro. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl en u kunt ons vinden op Facebook.

Wilt u met een groep de Stadsboerderij Grolle bezoeken, dan kan dit op afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Garstenveld, beheerder Stadsboerderij Grolle:

Adres gegevens Stadsboerderij
Notenboomstraat 15, 7141 AB Groenlo

Telefoon (0544) 46 87 29/06-10 86 16 02

Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

E-mail: info@stadsboerderijgrolle.nl