NLdoet bij Scouting Groenlo weer groot succes

GROENLO – Op 16 maart vond de jaarlijkse vrijwilligersdag in het kader van NLdoet weer plaats in heel Nederland. Bij Scouting Groenlo waren daarom tientallen mensen aanwezig om de handen uit de mouwen te steken.

Helaas begon de dag wat regenachtig, maar dit hield de vrijwilligers niet tegen bij het oppakken van alle buitenklussen die op de planning stonden. Gelukkig werd het weer in de loop van de dag beter.

Natuurlijk werden er weer heel veel bladeren bij elkaar geharkt en opgeruimd en bomen en struiken gesnoeid. Daarnaast werden er bijvoorbeeld ook daken en dakgoten schoongemaakt, putten gereinigd en zaken gerepareerd. Er waren ook een aantal mensen aanwezig die hun kennis en ervaring hebben ingezet  om een prachtig dak op de mooie nieuwe klimtoren te maken.

Klik voor meer informatie

De diverse jeugdgroepen die zaterdag een opkomst hadden hebben ook flink bijgedragen aan het uitvoeren van al deze werkzaamheden. De bevers, kabouters-oud, welpen-oud en ook de nieuwe speltakken kabouters-jong en welpen-jong hebben zich van hun beste kant laten zien.

De inwendige mens werd natuurlijk goed verzorgd met koffie, brood en soep en aan het eind van de dag een pannenkoek die de kabouters zelf gebakken hadden. Scouting Groenlo wil de vrijwilligers hartelijk bedanken voor alle hulp. Alles is weer spik en span voor de komende maanden!