Nog veel meer zonnepanelen in Groenlo en omstreken


GROENLO – De informatiebijeenkomsten van Groenkracht Groenlo in december en januari hebben ca. 100 geïnteresseerden bijeengebracht. Sindsdien is er veel gebeurd. Naast de daken van het eerste uur (dak van Kringloop Aktief  en van Marianum) is ook het dak van de Gebr. Klein Gunnewiek toegevoegd aan de mogelijkheden van de Energiecoöperatie om te gebruiken voor zonnepanelen. De prijs van certificaten voor het eerste postcoderoosproject van Groenlo (zonnepanelen op het dak van een ander) is vastgesteld. Uit de offertes van regionale installatiebedrijven is Tenten Solar gekozen om dit eerste postcoderoosproject in Groenlo te gaan realiseren.

Dit biedt bewoners (ook huurders) de mogelijkheid om al vanaf € 246,- een certificaat aan te kopen en op die manier zelf bij te dragen aan fossielvrije productie van elektriciteit en dat met een terugverdientijd van nog geen 9 jaar en een verwacht rendement van € 194 per certificaat na 15 jaar.

Voor degene van wie het dak niet geschikt is, voor wie panelen op eigen dak niet mooi vind of  wie denkt  “wat kan er in 15 jaar niet allemaal gebeuren waardoor ik er niets meer aan heb?”, is deelname aan een postcoderoos een uitgelezen kans.
Certificaten zijn overdraagbaar als dat nodig zou worden. Enige voorwaarde die de belastingdienst stelt is dat de opvolgers ook binnen de postcoderoos wonen.  Door  deel te nemen aan de postcoderoos kan men groen investeren. Certificaten zorgen ervoor dat men zowel bijdraagt aan een schonere wereld als verdient aan deze duurzame opwekking van elektriciteit.

Groenkracht Groenlo heeft nog ruimte voor extra deelnemers en certificaten. Zie de website voor meer informatie en hoe je aan te melden. Wie zich snel aanmeldt kan nog meedoen in dit eerste project dat een gunstige certificaatprijs kent door een grote subsidie van maar liefst 20% door de Provincie Gelderland.