Obs ‘t Palet in Groenlo is Schoenmaatje!


Onvergetelijke cadeaus voor kinderen in arme landen

GROENLO – Op basisschool obs ’t Palet in Groenlo zijn de kinderen Schoenmaatjes. Zij versieren en vullen schoenendozen met schoolspullen en cadeaus voor leeftijdsgenootjes in arme landen.

Bij ons op school vinden wij het zeer belangrijk dat we elkaar helpen. Dit doen we op school dagelijks. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat leerlingen weten dat kinderen in andere werelddelen het minder goed hebben dan wij hier in Nederland, aldus Carmen Geerdink, locatiecoördinator van obs ’t Palet.

Schoenmaatjes is een actie van de ontwikkelingsorganisatie Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn 2,9 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.

Tot aan de kerstvakantie kunnen de schoenendozen worden gevuld. Edukans deelt de dozen in het voorjaar uit in landen als Ghana en Sri Lanka. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.

Edukans vindt dat ieder kind in de wereld recht heeft op onderwijs. Ze steunt daarom onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, maar betrekt ook Nederlandse leerlingen bij ontwikkelingssamenwerking. Bijvoorbeeld met actie Schoenmaatjes. Want onderwijs is de kans van je leven!