Onthulling Tunnelbak in Groenlo


GROENLO – De tunnelbak van de N319 aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo kon wel een betere uitstraling gebruiken. Met die gedachte werden er al in 2013 plannen gemaakt om de tunnelbak aan te pakken. Deze zomer werd de tunnelbak met veel inzet en enthousiasme beschilderd. Inmiddels is er ook een muurgedicht aangebracht en is er een bijzonder 3D-object geplaatst. Op 20 november om 16.00 uur vindt als afronding van het project de officiële onthulling plaats.

Naar aanleiding van de herinrichting van de Lichtenvoordseweg, ontstond al in 2013 het plan om de muren van de tunnelbak te verfraaien. Esther de Heer van Heerenhuys Grafische Vormgeving nam samen met medebewoner Rob Arink van Arink Prototyping het initiatief om de tunnelbak op te sieren. Vanuit een brede samenwerking tussen de buurtbewoners, leerlingen van Scholengemeenschap Marianum, de initiatiefgroep Muurgedichten Groenlo en de gemeente Oost Gelre is er vervolgens een kleurrijk en gedragen geheel ontstaan.

Onthulling
De tunnelbak, de muurschildering en het 3D-object worden gelijktijdig onthuld op vrijdag 20 november om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.