Onverwacht succes voor hobbybierclub

VRAGENDER – Nog niet zo heel lang geleden introduceerden vijf Lichtenvoordse liefhebbers van een gezellig biertje hun ‘eigen’ bier, genaamd Utberg Beer, een ‘merk’ met een prachtig verhaal, geheel bedacht door de gezellige Bourgondiërs zelf. Vrijdagavond mochten de mannen tijdens hun ‘directieveradering’ geheel onverwacht een oorkonde in ontvangst nemen. Het was Biergenietschap Nunc Est Bibendum uit Groenlo dat danig van Utberg Beer Special Pale Ale onder de indruk was tijdens haar thema-avond ‘Achterhoek’ dat men het product bekroonde met de titel ‘Meest verrassende bier van de Achterhoek’, in zowel de categorie ‘Smaak’, ‘Fles/verpakking’ als ‘Verhaal.’ “De titel wordt een maal per jaar toegekend,” begint Rob Steuber, voorzitter van Nunc Est Bibendum. “Na een strenge voorselectie hebben we tijdens onze bierproefavond vijf Achterhoekse bieren geselecteerd om te beoordelen en het beste craftbiertje van de Achterhoek te kiezen. Een groep van 24 neutrale liefhebbers, waaronder veel kenners, beoordeelde de bieren in verschillende categorieën, waaronder smaak, fles/verpakking, algehele indruk. Het speciaal bier ‘Willemken’ van Brouwersnös werd glorieuze winnaar van de avond, maar Utberg was zeer verrassend, in vele opzichten. Alleen het verhaal al. Geweldig. Dat moest bekroond worden.”

Het juryrapport is lovend over het hobbybier van de vijf Lichtenvoordenaren; “Het verhaal van Utberg Beer is zeer boeiend. Zowel hilarisch, informatief als geloofwaardig. Het verhaal doet al uitzien naar het ontdoppen van de fles. Het etiket laat direct zien dat Utberg Beer een stoer bier is, en niet voor mietjes, zoals ook de stoere bedenkers het bier omschrijven. De smaak is zeer verrassend.”

Klik voor meer informatie

Jan Doppen, één van de vijf CEO’s van Utberg Beer, toonde zich zeer verrast en ontdaan tegelijk met de geste uit de Grolse veste. “Wij zien de oorkonde als een grote eer van dit Grolse biergenietschap uit toch een echte bierstad. De oorkonde krijgt een mooie plek in ons onderkomen, de smidse in Vragender. En je kunt weer zien. Bier verbindt. Zelfs Grolsen en Lechvoordsen.”

Hieronder de link naar het verhaal van Utberg Beer, door Nunc Est Bibendum
https://www.facebook.com/576500599391238/videos/613283305712967/