Oost Gelre in 10.000 stappen

OOST GELRE – Vrijdagmorgen 6 juli werd bij natuurpark De Leemputten in Zwolle bij Groenlo het boekje ’10.000 stappenroutes’ aangeboden aan wethouder Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre en bedenker van het boekje Joske Elsinghorst. In het handzame boekje staan negen routes van 10.000 stappen die langs de mooiste plekjes van Lichtenvoorde, Groenlo en de zes kerkdorpen van de gemeente Oost Gelre gaan.

Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator bij de gemeente Oost Gelre, overhandigde het ‘10.000 stappenroutes’ boekje aan wethouder Marieke Frank. “Kyra Broshuis, Joske Elsinghorst en ik hebben samen het idee en plan opgevat, dat mensen wel elke dag 10.000 stappen willen maken. Wij hebben negen routes uitgestippeld die door Oost Gelre gaan en ongeveer 10.000 stappen zijn. Deze routes lopen allemaal via het knooppunten systeem”, vertelt Bernou Wagenaar.

Klik voor meer informatie

“Het is best een opgave om op een gewone werkdag 10.000 stappen te maken. Je haalt het alleen maar als je iets extra’s doet. Met 10.000 stappen doe je aan gezond bewegen. Dit is ontzettend leuk, negen routes die gewoon tijdens een avondwandeling gelopen kunnen worden”, vertelt Marieke Frank.

Het handzame boekje is te koop bij de VVV in Groenlo en Lichtenvoorde.