Opbouw groot zonnedak Groenkracht Groenlo begonnen. 

GROENLO – Deze week is onder zonnige omstandigheden de aanleg gestart van de grootste postcoderoos zonnepaneleninstallatie van Gelderland op de daken van de Kringloop-Rouwmaat en de gebroeders Klein Gunnewiek op industrieterrein De Laarberg te Groenlo. Daar liggen binnenkort in totaal 750 zonnepanelen die de energiecoöperatie Groenkracht uit Groenlo samen met haar 55 leden heeft gerealiseerd.

Direct na de aansluiting door netwerkbeheerder Liander start de opwek en levering van stroom vanuit de Kringloop. De aansluiting bij de gebroeders Klein Gunnewiek volgt een aantal weken later aangezien netbeheerder Liander erg druk is met de vele aanvragen voor zonnedakaansluitingen.

Vrijwillig projectleider en Grollenaar Gerard Kamp van Groenkracht (rechts op de foto) kijkt tevreden terug op de afgelopen drukke periode. “Er is sprake van een uitstekende samenwerking tussen de Kringloop, Rouwmaat, Klein Gunnewiek, de gemeente Oost Gelre, Tenten Solar en AGEM. We zijn blij dat de realisatie nu bijna een feit is en onze 55 leden kunnen gaan profiteren van hun groene investering”, aldus Gerard.

Paul Wallerbos, voorzitter van de energiecoöperatie Groenkracht (links op de foto)  kijkt boven op het dak van de Kringloop om zich heen en wijst naar de vele grote fabrieksdaken op industrieterrein De Laarberg, zoals de Aldi en Vion: “Wat zou het mooi zijn als we ook die ondernemersdaken in de nabije toekomst kunnen inzetten voor nog meer zonneprojecten, er is nu in ieder geval een mooie start met dit project gemaakt”.

In november, als beide daken zijn aangesloten op het netwerk, zal de officiële feestelijke opening plaatsvinden.

Via de facebooksite van Groenkracht Groenlo kunt u meer informatie over het project vinden.

Links: Paul Wallerbos en Gerard Kamp op het dak van Kringloop Oost Gelre. Foto: Marcel Houwer