Oranje Fonds reikt Buurtcadeau van € 3.000 uit in Groenlo

GROENLO – Het Oranje Fonds verrast Stichting Cultureel Centrum de Bron met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000,00. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Groenlo. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Groenlo zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we ons Doe Café inrichten en materialen ten behoeven van het organiseren van diverse activiteiten (o.a. die van Prikkelz aanschaffen”, aldus Tonnie Zieverink, directeur Cultureel Centrum de Bron. “Van het resterende bedrag organiseren wij de officiële opening van Prikkelz en het Doe Café op zondag 6 maart a.s. Die dag zal Prikkelz laten zien welke activiteiten zij voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zoal georganiseerd hebben en voornemens zijn te gaan organiseren. Ook activiteiten van het Doe Café zullen die dag gepresenteerd worden (creatief knutselen, salsa dansen en midwinterhoorn maken en blazen). Binnenkort meer daarover in de lokale en sociale media.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.