PIGPOP zeer geslaagd

VOOR-BELTRUM – Heel even leek het of het weer roet in het eten van de vijfde editie zou gaan strooien. Maar vlak nadat de organisatie klaar was met het zetten van de laatste puntjes op de i, begon de zon te schijnen. PIGPOP kon beginnen.

In de ochtend voorafgaand regende het nog wat, maar de weergoden waren de festivalbezoekers afgelopen zaterdag goed gezind. En werd een écht ‘festival weer’. “We hebben echt geluk gehad met het weer”, vertelt Jochem Beunk, een van de organisatoren. “Mede daardoor was het een zeer geslaagde vijfde editie. We kijken dan ook zeer tevreden terug op deze editie. Mensen vertelden ons dat we met recht trots kunnen zijn op hetgeen we hebben neergezet. Het was ook fantastisch, alles liep perfect. De nieuwe Wipe Out baan was een enorm succes en niet de vergeten de ouderenbingo.”

De vijfde editie kende een echt doorlopend programma. De brug die muziekvereniging Concordia sloeg tussen de middag en avond was ook een succesnummer. In de avond werd het publiek getrakteerd op een gevarieerd programma met goede muziek. Het publiek had het zichtbaar naar haar zin, ook de beveiliging van het festival benadrukte de opvallende ontspannen sfeer.

“We zijn erg blij met onze locatie”, vertelt Jochem nog. “Deze locatie is volgens mij mede bepalend voor de succesformule van PIGPOP. We zijn dan erg blij met de goede samenwerking die we vanaf het begin hebben met Stichting Halfweg, die het terrein beschikbaar stelt. Het unieke karakter van het festival wordt namelijk ook voor een groot deel bepaald door deze mooie en bijzondere locatie. We hopen hier nog lang ons festival te organiseren. Op naar de zesde editie zullen we maar zeggen…”