Pinksterlive in Rockcafe

GROENLO – De eigenaren van Taste ontdekten de Bössels op Oerol in 2017. Rick Manuel (ja, broer van) is een goede bekende van het uitbatersechtpaar en had ze uitgenodigd de band te komen bekijken bij de Vijfpoort, op Terschelling tijdens het cultuurfestival Oerol. Roland en Marion waren meteen om ‘dat hoort in Taste te staan’. Er werd snel een datum afgesproken en beide partijen zien er inmiddels erg naar uit.

Toen gitarist/zanger Rick Manuel in het voorjaar 2016 gebeld werd of hij wilde komen spelen op Mañana Mañana was zijn eerste reactie: “ik heb helemaal geen band”. Het antwoord was heel simpel: “dan richt d’r moar één op”. En daar sta je dan, als Rick Manuel Trio in de programmering van Mañana Mañana … zonder band.

Na wat heen en weer bellen waren er al snel een drummer (Tonnie Elferink, ook uit Diepenheim) en bassist (Bert ‘Qbus’ van Dijk, Vorden) gevonden en kon er geoefend worden. Wel werd er kort voor het optreden een mooiere naam bedacht: the Bössels. Er kwam een mogelijkheid om de week ervoor nog even twee keer op Oerol te spelen, een mooie try out voor Mañana Mañana. Na het optreden namen ze afscheid, maar wel met de afspraak om ooit nog een keer samen te spelen.

In het najaar werd de draad weer opgepakt, maar wel aangevuld met een extra gitarist (Rob Wielens uit Haaksbergen, bekend van voorheen JennB Bluss en de Marshalls) ). De muziekstijl is het beste te omschrijven als Southern Bluesrock, met nummers van o.a. the Allman Brothers, Rory Gallaghar en Lynyrd Skynyrd, lekker stevig met flitsende gitaarsolo’s.

20 mei, aanvang 22:00 uur en de entree is als altijd vrij!