Première: film over de Pfeifer Challenge

GROENLO – De Grolse filmmaker Patrick Tilley reisde vorig jaar mee met de Pfeifer Challenge, Cycling for KiKa. Hij beleefde de ontberingen die de twaalf renners doormaakten van heel dichtbij en maakte er een prachtige film over. De première is aanstaande vrijdag 8 april om 20:00 uur bij City Lido.

Met de film zie je van heel dichtbij hoe de Pfeifer Challenge van 28 en 29 augustus verliep. In een tijdsbestek van drie kwartier neemt Patrick Tilley je mee naar de nachtelijke start in Maastricht, zie je de twaalf mannen zwoegen in de Ardennen, beleef je de aankomst bij de Eiffeltoren in Parijs en voel je hoe loodzwaar de terugtocht naar Groenlo was. Tot slot is daar natuurlijk de geweldige aankomst in Groenlo. Tilley wisselt de prachtige beelden af met de mooie aangrijpende verhalen van de renners.

Aanstaande vrijdagavond
De première wordt op vrijdagavond 8 april gehouden in de grote zaal van City Lido in Groenlo. Om 20.00 uur ligt de rode loper klaar. Na de voorstelling is het party-time en neemt de discjockey de teugels over. Alle ingrediënten voor een ontzettend gezellige avond zijn er! De entree is gratis, de drankjes zijn voor eigen rekening. Ook nu weer gaat de meeropbrengst van de avond naar het goede doel KiKa.

De Challenge
De op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus verreden Pfeifer Challenge was een monsterklus die het uiterste van de twaalf goedgetrainde renners vroeg. De mannen moesten in één ruk binnen 36 uur een afstand van 1.000 kilometer afleggen. De Challenge werd een groot sportief succes met als hoogtepunten een geweldige ontvangst op de Markt in Groenlo en de donatie van een bijna zestigduizend euro aan KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.