Rockcafé Taste start muziekseizoen

Na een paar maandjes rust, gezelligheid in Taste en verder bouwen aan een fijne klantenkring, start het Groenlose muziekcafé, Rockcafé Taste, weer met haar muziekseizoen. Ieder jaar vindt de aftrap plaats tijdens het Grols JazzVesteval, waarvan de organisatie het ook dit jaar weer gelukt is een fantastische programmering neer te zetten in een aantal gezellige horecagelegenheden in Groenlo.

Bij Taste staan dit jaar The Veldman Brothers. Wie kent ze niet? The Veldman Brothers zijn het ultieme voorbeeld van bluesbroederschap. De band rondom de twee broers Gerrit, ( slide gitaar en vocals ) en Bennie Veldman ( Organ, keys, harmonica en vocals) is al een geruime tijd in het bluescircuit onderweg. Bass Fred van der Wende & Drums Eric Dillisse. Dit met veel succes!

In 2011 ontvangt de band de Dutch Blues Foundation Award voor beste band en dat is slechts één van een indrukwekkend aantal onderscheidingen en nominaties, die hen in de loop der jaren ten deel mochten vallen.
Tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik.Gepassioneerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de “helden van weleer”: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, the Fabulous Thunderbirds e.v.a. The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. Ze zijn te zien op grote festivals en in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenommeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z’n kop gezet. Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk: Grenzen zien The Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in één hokje duwen: ‘Alles wat puur is en wat recht uit het hart komt’.

Verder spelen in andere horecagelegenheden: Saxotones Groove Mission (Ft Mrs. Hips), Mrs. Smit and the Boys from Brasil, The Guitar Guy and Kid Harpin, Rob Mostert Hammond Group (Ft. Dede Priest), Tristan, Scotch. No Soda, en natuurlijk als altijd de Vandeven Band.

Buttons: 12,50 in de voorverkoop (ook bij Taste) en 15,00 op de avond zelf.
Aanvang 22:00 uur