Schrijver A.L. Snijders te gast in Groenlo

GROENLO – Donderdag 7 april is, op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Scholengemeenschap Marianum, de schrijver A.L. Snijders te gast in de Bibliotheek Groenlo. Aanvang van de schrijversavond: 19.30 uur. De bibliotheek is geopend vanaf 19.00 uur. Leden van de bibliotheek krijgen korting op de toegangsprijs. Marianumleerlingen kunnen deze avond gratis bezoeken.

Zeer Korte Verhaal
A.L. Snijders werd in 1937 als Peter Cornelis Müller geboren in 1937. Snijders maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg zkv genoemd. In 2006 verscheen zijn eerste zkv-bundel met titel: ‘Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk’. Hierin zijn 336 zkv’s verzameld. Hiermee oogstte hij in de media veel lof onder anderen van Pieter Steinz (toenmalig recensent van NRC-Handelsblad). In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.
A.L. Snijders schrijft zijn zkv’s momenteel voor de VPRO-gids en voor de radioprogramma’s De Avonden en De Ochtend van 4 waar hij het zkv zelf voorleest. Tevens is A.L. Snijders een graag geziene gast op diverse literaire podia. Sinds 2012 wordt er een A.L. Snijdersprijs uitgereikt voor verhalen van maximaal 220 woorden.

Nederland Leest
In november 2015 stond Nederland Leest in het teken van korte verhalen. Snijders stelde een bloemlezing van korte verhalen samen. Ook werden er voor elke provincie regionale verhalen toegevoegd. De bloemlezing werd als cadeautje aan bibliotheekleden verstrekt.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze avond zijn te koop bij de Bibliotheek Groenlo en de Bibliotheek Lichtenvoorde: leden bibliotheek € 5,00, niet leden € 7,50.
Leerlingen van het Marianum hebben gratis toegang, op vertoon van hun schoolpas kunnen zij een kaart afhalen in de schoolbibliotheek in Groenlo.