Schrijverswerkplaats houdt open les

GROENLO – Sinds februari van dit jaar is er in Groenlo een Schrijverswerkplaats. Daarmee is er nu ook in de Achterhoek een plek waar mensen die graag verhalen en/of gedichten schrijven met elkaar kunnen werken aan de verdere ontwikkeling van hun schrijverschap.

Tijdens elke bijeenkomst wordt ter plekke spontaan geschreven; daarnaast worden thuis geschreven teksten besproken. Eigen werk, waar de deelnemers elkaar uitgebreid feedback op geven, uitgebreider dan in een gewone schrijfcursus mogelijk is. Uitspraak van een cursist:’In het begin denk je: wie ben ik om een ander te bekritiseren. Later ontdek je dat je elkaar verder kunt helpen. Door het kritisch bekijken en waarderen van de mooie aspecten van andermans teksten leer je veel.’

In Cultureel Centrum de Bron in Groenlo komen oud-cursisten van schrijfcursussen en andere (half)gevorderde schrijvers één keer per maand op zaterdagochtend bij elkaar. De deelnemers helpen elkaar al doende om betere schrijvers te worden. Het is bovendien erg leuk en leerzaam om elkaars werk te lezen!
De korte schrijfopdrachten die ter plekke worden gegeven door de schrijfdocent bieden nieuwe inspiratie om thuis verder te schrijven.

De Schrijverswerkplaats in Groenlo wordt geleid door Desi Leijnen, schrijfdocent; zij begeleidt al jaren Schrijverswerkplaatsen in Goor en Enschede.

Er is in Groenlo nog plaats voor een paar nieuwe deelnemers! Daarom is er op zaterdag 31 oktober van 9.30 uur – 12.30 uur een open les. Deelname aan deze open les is gratis, maar tevoren aanmelden is beslist noodzakelijk.

Meer informatie: desileijnen@hotmail.com

Aanmelden kan via email; harry@boogiewoogie.nl of via post: Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur –, t.a.v. Harry ten Brinke, Postbus 26, 7100 AA Winterswijk. Aanmelden kan t/m maandag 26 oktober.