Scouting opent multifunctionele speeltoren

GROENLO – Na zeven jaar voorwerk is er eindelijk een lang gekoesterde wens uitgekomen bij Scouting Groenlo. De vereniging heeft zaterdagmiddag 7 september een speeltoren van tien meter hoog officieel geopend.

De toren bestaat uit drie verdiepingen. Met de komst van deze speeltoren kunnen de jeugdleden nog meer uitdagende activiteiten in de buitenlucht beleven.

De constructie van de toren is staal en hout dat staat op een voet met 16 kuub beton. “Aan de zijkant is een klimwand, maar je kunt ook boven in de toren beginnen en dan is het abseilen. Er is nu ook een klimparcours eraan geknoopt. Ook is er een tokkelbaan, maar die is nu even nog niet in gebruik en we kunnen kratstapelen doordat er in de nok een balk overhangt. De mogelijkheden zijn veelzijdig”, vertelt Olivier Wentink van werkgroep.

“In 2012 is een klein comité gestart met de haalbaarheid van de toren. Het bleek een zeer ambitieus project, dat veel tijd en inzet heeft gevergd van onze vrijwilligers. Het was niet alleen technisch een uitdaging, maar ook financieel. Ook het passend krijgen van onze wensen binnen het bestemmingsplan en het vergunningstraject heeft veel energie gekost”, aldus Erwin Klein Zeggelink van de werkgroep.

De toren biedt uitdagingen aan de jongste bevers van 5 jaar, maar ook aan de volwassen stamleden. “Op elke verdieping zijn montagemogelijkheden voor touwen en netten. Op elke verdieping kunnen 20 tot 30 kinderen staan, maar inmiddels is de vereniging zo hard gegroeid dat er wel twee etage bij opgebouwd kunnen worden  om onze leden erop te laten staan”, vertelt Richard Stöteler van de werkgroep.

“Onze vereniging groeit en hoe. Vorig jaar zijn er twee nieuwe speltakken opgericht binnen de Scouting Groenlo, kabouters jong en welpen jong. Ruim 200 leden zijn er wekelijks te vinden op ‘Jongensstad’ (het terrein van de Scouting Groenlo red.) We hebben een zeer grote groep vrijwilligers. Als je eenmaal het Scouting virus hebt kom je er niet meer van af”, aldus Scouting voorzitter Mike Ruikers

De opening werd verricht door wethouder Bart Porskamp en het jongste lid. Zij moesten, met een bijl, een touw doorhakken en daardoor werd de Scoutingvlag in de nok van de toren gehesen.

Bij de opening waren onder ander uitgenodigd: de leden, buurtbewoners, sponsoren, fondsen, bouwers en leveranciers.


Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.