Sjaak Hulshof ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Op het 40-jarig jubileum feest van de Ziekenomroep Sound of Music (ZSOM) heeft locoburgemeester Marieke Frank een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Sjaak Hulshof uit Groenlo.

Sjaak is oprichter van de ZSOM en 1979 tot heden vrijwilliger. De omroep begon in het toenmalige St. Vincentiusziekenhuis (nu de Molenberg) met een wekelijks verzoekplaatjes voor de hulpbehoevende medemens. Dit groeide al snel uit tot een professionelere radio-tak en de Stichting ZSOM werd opgericht. Binnen die periode heeft hij verschillende bestuursfuncties gehad waaronder secretaris en penningmeester. Door goed penningmeesterschap kon de ZSOM vele investeringen doen om de omroep professioneler neer te zetten.

Van 1987 tot heden is Sjaak cameraman, regisseur en editor. Hij initieert de televisietak van de ZSOM. Wekelijks worden televisieprogramma’s gemaakt van evenementen, concerten, optochten, toneelstukken. Dit wordt uitgezonden in alle tehuizen die vallen onder Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, het streekziekenhuis Koningin Beatrix en Careaz. Ook serieuzere zaken worden opgenomen, zoals regiojournaals. En er zijn luchtiger uitzendingen als “het dialectheuksen”. Later worden de registraties met een eigen bus gedaan en kan de ZSOM eigen field productions doen op locatie.
Sjaak is daarbij actief als regisseur, cameraman en/of geluidstechnicus en editor.

1993 – 2000 Radio Vestingstad
Hij zet deze lokale omroep in Groenlo op en is dan programmamaker. Elke vrijdagavond werd er uitgezonden. Na 2000 is deze omroep samengevoegd met Gelre FM.

2010 – heden
Rond 2010 is Sjaak betrokken bij het opnemen en aanbieden van grotere producties. Er worden opnames gemaakt bij de Mattheus Passion in Zieuwent, Marianum Live, the Passion in Lichtenvoorde, het programma klasgenoten, de Klas van Gerrit Komrij. Deze onderwerpen worden via diverse kanalen gedeeld met het grote publiek.

Door het werk van Sjaak Hulshof heeft de ZSOM in de afgelopen 40 jaar een ruim radio- en televisiearchief van de Achterhoekse streekcultuur vastgelegd en gedeeld, dat van onschatbare waarde is.Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Een gedachte over “Sjaak Hulshof ontvangt Koninklijke Onderscheiding”

Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.