Sponsor- en presentatieavond Wolcorso

LIEVELDE – Vrijdag 18 maart was de sponsor- en presentatieavond bij Erve Kots. De opkomst van de wagenbouwers was goed; er was veel belangstelling van de verschillende groepen en iedereen is enthousiast om weer aan de slag te gaan.

De opkomst van de sponsoren was dit jaar iets minder. “Wel hebben we één nieuwe sponsor mogen verwelkomen en heeft er één sponsor het contract verlengd. De overige twee verlengingen zijn inmiddels ook getekend. We zijn blij te kunnen melden dat er dit jaar wederom 4 grote wagens een gooi zullen doen naar de eerste prijs. Ook zullen er weer een viertal themawagens meelopen en niet te vergeten de jeugdwagentjes”, aldus de organisatie.

Bij de grote wagens maakt buurtvereniging Um de Mölle, winnaar van het wolcorso 2015, dit jaar de wagen “Air Race”. Een uitdagend project met grote hoogte, smalle zuilen en bewegende vliegtuigen. “Wereldwijd” is de titel van de wagen van vriendengroep “Knudde”. Waar deze vriendengroep vorig jaar eerste werd in de themaklasse, maken ze dit jaar de overstap naar de grote wagens.

Vriendengroep Tegendroads viert hun 10 jarig bestaan met de wagen “Wi’j bouwt vedan”. Natuurlijk slaat dit op het feit dat ze al 10 jaar deelnemen aan het wolcorso, maar hiermee laten ze ook zien dat ze (net als alle wagenbouwers) nog jaren door willen gaan.

Ook buurtvereniging de Huurne laat hun motivatie zien met de wagen getiteld “Trektocht”. Symbolisch wordt weergegeven dat de bevolking samen de kar moet trekken om een geslaagd corso en een gezellige kermis neer te zetten.

Ditmaal werd de sponsoravond bewust op een vrijdagavond gehouden. “In de wagenbouwersvergadering is aangegeven dat we er een gezellige avond van willen maken met een grote opkomst van de wagenbouwers zelf. Een avondje ontspannen voordat het harde werken gaat beginnen. Na het officiële programma was er dan ook volop gelegenheid om onder het genot van een drankje, hapje en muziek met elkaar van gedachten te wisselen over de komende kermis en Wolcorso 2016”.

E-mail