Stal dierenpark officieel geopend

GROENLO – “We hebben er een mooi plaatje van kunnen maken. Vrijwilligers hebben er heel veel tijd ingestoken. Ik hoop dat we met deze stal een veertig jaar vooruit kunnen”, vertelde Jeroen Lankwarden, voorzitter van stichting Dierenpark de Halve Maan.

Met de komst van de nieuwe stal op het dierenpark wordt binnenkort de oude stal uit 1972 afgebroken. ”De stal staat nog wel, maar er moet geen harde wind komen. De nieuwe stal is van beduidende betere kwaliteit. Deze moet een goede storm kunnen weerstaan”, vervolgde Jeroen.

Na het bedanken van de gemeente Oost Gelre, sponsoren en donateurs, richtte de voorzitter ook een bedank woordje naar de vrijwilligers. “Elke ochtend worden de dieren gevoerd. Dit gebeurde eerst door één persoon, maar dit zijn er nu al drie. Gelukkig word de vrijwilligersgroep steeds groter. Dit betekent dat het leeft. Dit merk je ook als je hier aanwezig bent en vele complimenten krijgt van voorbijgangers. Jeroen is blij met de jonge dieren in het dierenverblijf, maar geeft aan dat het er wel meer mochten zijn.

“Ik ben heel blij dat ik namens de gemeente Oost Gelde een bijdrage mag leveren aan de openingshandeling van de nieuwe stal. Het is mooi om te zien hoeveel mensen hieraan een bijdrage hebben geleverd en dat dit onderdeel weer bijdraagt aan alles wat er in Groenlo gebeurd”, vertelde een trotse Burgemeester Annette Bronsvoort.

Zij mocht als eerste burger van Oost Gelre een lint doorknippen dat de toegang tot de stal blokkeerde. Tevens mocht zij de moeder pony met haar pas geboren veulentje in de wei zetten.

Ook werd deze middag de naam van stal ‘Lúckmanspol’ onthuld. Het opende van de stal werd beklonken met een glaasje champagne en een bezichtiging voor iedereen.