‘Steken af’ en tot volgend jaar

GROENLO – De laatste officiële handelingen van het carnaval vinden elk jaar plaats, net voordat de oude Calixtus twaalf uur slaat, op en voor het bordes van het Grolse stadhuis “Wij hebben de laatste drie dagen de wereld een stukje mooier gemaakt”, schreeuwde Miquel Porskamp, Vorst van de Knunnekes vanaf het bordes van het stadhuis.

De laatste minuten van het 5de jaargetij tikken weg. Op het bordes bedankt stadsprins Prins Michaël I zijn Adjudant Christof en iedereen die meegekomen waren om het carnaval tot een mooi einde te brengen.

“Op Rosenmontag hadden wij in de Kevelderstraat een grote ‘Bunny Hop’ polonaise. Ik kan jullie wel zeggen dat het wereldrecord van deze grote ‘Bunny Hop’ polonaise in Grolse handen is”, aldus Vorst Miquel. Natuurlijk speelden ‘De Knolle’ nog een keer ‘Doo bus mien Stad” en werd de Bunny Hop polonaise door de aanwezige carnavalsvierders ingezet.

Klokslag twaalf uur werden alle sleutels van de stadspoorten terug gegeven aan loco-burgemeester Marieke Frank. “Het is jammer dat het alweer voorbij is, maar morgen moeten wij weer gewoon aan de bak. Ook ik vind het jammer”, vertelde Marieke Frank.

Daarna gingen de ‘steken af’’ en keerde iedereen weer huiswaarts.