Stichting Orsus definitief


GROENLO – Op woensdag 20 mei 2015 is de oprichtingsakte van Stichting Orsus ondertekend door notaris mr. Grijsen van Notariskantoor Roerdink & Stevelink.

De nieuwe stichting is al twee jaar actief als netwerkgroep voor werkzoekenden. Het gevormde stichtingsbestuur met Hendrik Warnar, Henriette ter Braak, Jos Langemaire, Inge Reijrink en Elly Spekschoor zetten het initiatief van Martie Rouwmaat voort. Werkzoekenden uit Oost Achterhoek blijven van harte welkom om zichzelf en anderen te versterken in het zoeken naar een baan op de vrijdagochtenden van 9.00-12.00 uur bij Cultureel Centrum De Bron te Groenlo. Op donderdagochtenden van 10.30-11.30 uur kunnen werkzoekenden daar ook terecht voor vragen en adviezen.

Orsus Training
Orsus staat voor initiatief. Werkzoekenden moeten tegenwoordig veel doen om zichtbaar te zijn en om op te vallen bij werkgevers. De speciale Orsus-training – sollicitatietraining – biedt mensen veel mogelijkheden om zich daarin te ontwikkelen en biedt ruimte om ervaringen te delen. Het is aan jezelf hoelang je daarover doet of wat je daarvan nodig hebt.

Nieuwe deelnemers kunnen naar behoefte beginnen met het onderdeel ‘ontslag en verwerking’ of met het laatste onderdeel ‘het oefenen van een sollicitatiegesprek’; alle aspecten komen aan bod. Of men kiest voor een initiatief van een deelnemer. Het werken in subgroepen maakt dit mogelijk.

Deskundigheden binnen de groep op het gebied van o.a. (job)coaching en arbeidsbemiddeling bieden mogelijkheden om de onderdelen op een professionele en innovatieve manier vorm en inhoud te geven.

De werkzoekende is actief in het netwerken naar werkgevers maar doet dat niet alleen voor zichzelf, hij/zij vertegenwoordigt de hele groep. Door het achterlaten van een visitekaartje worden werkgevers verwezen naar de CV-bank van de website Orsus.nl waarmee voor allen de kans wordt vergroot.

In dit ‘omgekeerd solliciteren’ kan de vacature worden vervuld door de werkgever, een vacature die vaak onzichtbaar wordt gehouden voor de werkzoekende.

Oost Achterhoek telt ongeveer 4.000 werkzoekenden (bron: BARA december 2014) waarvan op dit moment slechts een klein deel gebruik maakt van Stichting Orsus.

Alle werkzoekenden ongeacht leeftijd, niveau of achtergrond zijn welkom. Ook hierin onderscheidt deze groep zich van andere netwerkgroepen en is aanvullend in de benadering van uitkeringsverstrekkende instanties. Drempels voor deelname zijn laag en dit geldt ook voor de prijs van de koffie in de pauze.

Stichting Orsus is een burgerinitiatief, een zelfdragende groep voor en door werkzoekenden. Voor het optimaliseren van de website en aanschaf van middelen zijn donaties en een bijdrage naar Stichting Orsus heel erg welkom.