Super geslaagde Ditotheaterweek

GROENLO – Afgelopen donderdagmorgen was het dan eindelijk zover; Cultureelcentrum de Bron was omgetoverd tot een Afrikaans landschap. Alle 90 kinderen die mee hebben gedaan met de Ditotheaterweek stonden paraat om de theatervoorstelling ‘The Lion King’ te laten zien aan het grote publiek.

Dit was de derde editie van de Ditotheaterweek; deze creatieve week wordt georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Alle kinderen hebben vier ochtenden keihard gewerkt aan de musical. De zaal zat om half 11 bomvol en ruim 300 bezoekers waren gekomen om de voorstelling te bewonderen. Eindelijk was het zover, waar de kinderen zo hard aan gewerkt hadden kon getoond worden;

De lichten gingen uit en de klanken van de Afrikaanse vlakte galmden door de zaal. Uit elke hoek kwam een dier tevoorschijn; Antilopen, Zebra’s, Olifanten, Giraffen, het was een waar spektakel om te zien hoe elk kind zijn rol met glans ten tonele bracht. De musicalspelers waren stuk voor stuk geweldig. Lieve kleine Simba, statige Zazu en zelfs de enge Scar was te gek. Timon en Pumba namen de zaal helemaal mee met hun lied Hakuna Matata. De sfeer was goed; je waande je echt in het Afrikaanse land, de kostuums waren prachtig en met de diverse hoofdtooien en karakteristieke geschminkte hoofden was het helemaal af.

De voorstelling werd afgewisseld met dans en liedjes; de 30 dansers hadden de pasjes super ingestudeerd en dansten niet alleen op het podium, maar gebruikten hiervoor de hele zaal.

Al met al was het geweldig; je zag deze ochtend echt hoe elk jaar deze theaterweek weer groeit. Dit kon natuurlijk alleen maar door stand komen, door de inzet van alle mensen die hier vrijwillig aan hebben meegeholpen, sponsoren, de medewerking van de Bron en alle lieve kinderen.
Hopelijk tot volgend jaar bij een nieuwe Ditotheaterweek!