Thema-avond: Op reis met de bomen

GROENLO – IVN en KNNV Oost-Achterhoek organiseren op woensdag 14 september 2016 een thema-avond over bomen. Aanvangstijd: 20:00 uur; plaats: Stadsmuseum, Mattelierstraat 33, 7141 BP Groenlo.

Boompje groot, plantertje dood, zo luidt het spreekwoord. Dat geldt zeker voor oude monumentale bomen die hun hele omgeving domineren en kenmerken. De bossen, lanen, landgoederen en oude tuinen zijn de erfenis van voorouders. Zelf wisten ze dat zij de volle pracht van hun plantgoed niet zouden meemaken, maar gaven zo vorm aan de toekomstige omgeving. Wat nu van groter belang blijkt te zijn geweest dan mooi groen na te laten.

Er zijn heel wat organisaties die willen helpen om de bomen te beschermen tegen al te ondoordachte ingrepen in onze onstuimige tijd van groeien en veranderen. Zoals de Bomenwacht Nederland, de Bomenstichting en zelfs een Bomenstichting Achterhoek.

Simen Brunia is boomtechnisch adviseur bij Bomenwacht Nederland, daarnaast heeft hij een eigen adviesbureau. Samen met enkele anderen onderhoudt hij een mooie en heldere website over bomen, met informatie over boomsoorten, boomziekten en bijzondere bomen: www.bomenbieb.nl. Altijd is hij op zoek naar monumentale bomen om zoveel mogelijk gegevens vast te leggen en bijzondere bomen zelf op foto vast te leggen.

Op 14 september komt hij zijn kennis van bomen presenteren met een voordracht over zijn bomenbieb. Oude monumentale bomen in onze omgeving zullen daar zeker onderdeel van zijn. U bent van harte welkom. De toegang is vrij. Voor de koffie in de pauze wordt wel een bijdrage gevraagd. De avond eindigt om ongeveer 22.00 uur.

Nadere inlichtingen bij: Ton Reerink, tel. 06 49938223