Toezichthouder mishandeld, Groenloër opgepakt

GROENLO – In Groenlo heeft de politie vrijdagmiddag een 68-jarige man uit die plaats opgepakt wegens mishandeling van een gemeentelijk toezichthouder (BOA). De toezichthouder raakte bij het incident niet gewond.

Rond 15.45 uur kreeg de BOA het met de Groenloër aan de stok toen die door het voetgangersgebied fietste op de Markt. De BOA hield daar toezicht nadat er recent klachten waren ontvangen over fietsers op de weekmarkt. Toen de BOA de man wilde bekeuren wilde de fietser er vandoor. Daarop werd hij door de BOA vastgepakt. De fietser haalde vervolgens uit en sloeg de BOA in het gezicht. Daarop werd de man aangehouden en aan de politie overgedragen.

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.5 gedachten over “Toezichthouder mishandeld, Groenloër opgepakt”

  1. Je weet gewoon dat je niet door een voetgangersgebied moet fietsen en dat je daar voor bekeurd kan worden. Moet je de consequenties ook aanvaarden en zeker je handen thuis houden .

  2. deze arrogante en autoritaire boa vroeg al tijden om een flinke klap! wekt zeer veel irritatie op die man

  3. Eens! Die BOA’s werken veelal door hun autoritaire en onvriendelijke bejegening juist provocatief, hetgeen juist de veiligheid niet ten goede komt. Ik constateer in verschillende steden dat ze staan te popelen om op te treden in hun apenpakje waarin ze zich eindelijk iemand voelen.

  4. Ernstig dat iemand wie compleet ongeschikt is voor deze functie serieus wordt genomen en zoveel macht krijgt!

Reacties zijn gesloten.