Triathlon Aalten na 16 jaar weer terug!

AALTEN – Na 16 jaar is het nu weer zover: komende juni wordt bij de Slingeplas de GUV Triathlon Aalten gehouden.

Drie verenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken. Na jaren weer eens een triathlon organiseren, zou dat lukken? Binnen wielervereniging De Peddelaars, atletiekclub AVA’70 en zwemvereniging Natare klonk de roep al langer. Dus zeiden de voorzitters:  ga maar eens bij elkaar zitten. En met dit resultaat: komende 19 juni is het zover. Dan is de Slingeplas weer het toneel van een triathlon.

Geschiedenis…
Honderden deelnemers trok de triathlon in Aalten in de jaren tachtig en negentig. Het was landelijk een bekende. Deelnemers kwamen dan ook niet alleen uit de Achterhoek,  maar vanuit alle hoeken van het land en zelfs daarbuiten. In het jaar 2000 was de laatste keer. Het jaar erop brak in de agrarische sector de MKZ  uit. Een fietsparcours door het buitengebied, dat kon plots niet. De editie van 2001 moest worden afgelast. En daarna is de triathlon niet meer van de grond gekomen. Tot nu.

Triathlon is hip…
De combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen is een klassieker, maar op dit moment ook helemaal hip. De triathlons die elders in Nederland worden georganiseerd zitten steevast vol. De Nederlandse Triathlon Bond is dan ook blij met een extra editie op de triathlon-kalender.

De editie 2016…
Voor wie het aandurft, er zijn twee afstanden: 1/8 en ¼ triathlon. En op beide afstanden is er de mogelijkheid om met een trio mee te doen. Een achtste bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Een kwart triathlon is

1000 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Maar aanmelden met een team van drie personen kan dus ook, dan doet elk teamlid één van de disciplines. En als er mensen zijn die nog op zoek zijn naar een zwemmer,  fietser of loper, dan is de facebookpagina van de GUV  Triathlon Aalten natuurlijk een mooi  forum om een bericht te plaatsen.

De organisatie heeft overigens de Nederlandse Triathlon Bond, www.triathlonbond.nl ingeschakeld om haar te adviseren.

Het eerste team is binnen…

Van één trio-team zijn we al zeker. De voorzitters  van de drie verenigingen riepen bij het eerste overleg gekscherend dat zij natuurlijk het goede voorbeeld moeten geven. Nou, dat hebben we maar even vastgelegd. Dave Posthumus van AVA, Wilmar Westerveld van Natare en Piet Kraaijeveld van De Peddelaars zullen samen aan de start staan. En dat zij hiermee graag anderen uitdagen, dat spat er vanaf op de foto die we vast maakten aan de Slingeplas. (Foto: Iefke Roodenburg).

De organisatie is op dit moment druk doende om in een paar maanden tijd alles op poten te zetten. Geen probleem voor drie verenigingen die wel heel ervaren zijn als het gaat om wat organiseren. Het exacte programma staat nog niet vast. Dus de starttijden bijvoorbeeld volgen later. We houden iedereen op de hoogte via www.triathlonaalten.nl en facebook.com/TriathlonAalten. De inschrijving opent over enkele weken en is via de website te benaderen.