Twee grote nieuwe postcoderoos-zonnedaken in Groenlo


GROENLO – Opnieuw worden in Groenlo grote daken voorzien van zonnepanelen door energiecoöperatie Groenlo met een zogenaamde postcoderoos. Burgers kunnen weer meedoen. Op de daken van de Rouwmaat Groep, de Gebr. Klein Gunnewiek en het Marianum zijn de afgelopen jaren in totaal al 1.100 zonnepanelen geplaatst.

De twee nieuwe daken betreffen de grote schuren van zowel de familie Groot Kormelink als de familie Bruggeman aan de Hartebroekseweg. Met deze twee nieuwe daken verwacht Groenkracht dat er ruim 600 zonnepanelen beschikbaar komen. De bedoeling is om in het aankomende voorjaar de beide zonne-installaties in de lucht te hebben. De AGEM gaat wederom voor ondersteuning in de uitvoering verzorgen. Naast Grollenaren kunnen ook inwoners van Beltrum, Zwolle, Eibergen en Lievelde meedoen.

Na de zomer worden er een aantal informatieavonden georganiseerd, maar de voorinschrijving is al geopend via de website www.groenkracht-groenlo.nl of via deze link.

Groenkracht Groenlo is in 2014 opgestart door een groep Grollenaren met het idee om gezamenlijk zonnepanelen op grote (bedrijfs-)daken te laten plaatsen. Wie lid wordt van deze coöperatie, koopt voor zo’n 250 euro per stuk één of meerdere zonnepanelen en mag afhankelijk van het aantal gekochte certificaten een bepaalde hoeveelheid stroom afnemen.


Bron: Streekgids.nl


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.