Uitgaansavond voor alleenstaanden (45+)


GROENLO – “Onze singlescafé’s zijn gericht op alleenstaanden van ±45-68 jaar”, legt relatieconsulent Getty Schepers uit. “Uitgaan in je eentje, maar heel duidelijk géén datingavond, dat is weer iets anders. Er bestaan wel dansavonden, fiets- en kaartclubjes, maar geen ‘gewone’ uitgaansavonden voor alleengaanden. Als relatiebureau besloten we dit 11 jaar geleden te initiëren. En dat er behoefte aan bleek te zijn, blijkt wel uit het feit dat we deze avonden nog steeds, naast onze dagelijkse koppelwerkzaamheden, erbij regelen.”

Voor iemand die gescheiden is of waarvan de partner is overleden zijn dit zware stappen om te moeten ondernemen in hun eentje. “Voordat je over je verdriet heen bent is zoiets ondernemen erg moeilijk”, weet Getty uit ervaring. “Iedereen die dit heeft meegemaakt zal dit herkennen. Onze avonden zijn laagdrempelig. Aan het eind van de avond horen we steevast ‘Ik ben zo blij dat ik mezelf overwonnen heb’ en ‘Trots op mezelf dat ik de stap genomen heb’. Een 45+ single heeft veelal vrienden die getrouwd zijn. Die vraag je niet continue mee uit. Naar je getrouwde vrienden op visite gaan is vaak al een hele drempel. Vooral vrouwen vinden dat; ‘Ik wil ze niet tot last zijn, ook al zeggen ze dat het echt niet zo is. Ik doe het toch niet gauw’, horen we zó vaak. Op onze singlescafé’s is dit niet aan de orde, 95% van de bezoekers komt alleen. Wij ontvangen de mensen persoonlijk bij de entree. Dat voelt vertrouwd en stelt gerust. Even een praatje voordat je binnenloopt om de eerste spanning weg te nemen.”

Een maximale of minimale leeftijd is niet echt aan de orde. “Je bent zo jong als jij je voelt”, zegt Getty. “Voel jij je goed bij de doelgroep, dan ben je welkom. De sfeer is altijd ontspannen. Geen veekeuringen waar vooral vrouwen nogal eens bang voor zijn. En als er dan tóch ‘gekeurd’ wordt, dan zijn het juist vaak vrouwen die kritisch rond kijken”, lacht de matchmaker. “Een gezellige avond in de sfeervolle Brasserie 1888 met achtergrondmuziek, een hapje, een drankje, gezellig borrelen en vooral geen verwachtingen scheppen.”
Zaterdagavond 21 november 2015, singlescafé in de huiselijke, knusse Brasserie 1888 van Erwin en Angelique Goossen aan de Beltrumsestraat 7 in Groenlo. Deur open om 20.30 uur. Entree 12,50 euro inclusief koffie en hapjes. Het dragen van nette kleding is gewenst. Een lidmaatschap van Dating Oost of vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie : DatingOost tel. 0546-492899 en  www.DatingOost.nl.Een gedachte over “Uitgaansavond voor alleenstaanden (45+)”

Reacties zijn gesloten.