Uitslag Rabobank Coöperatiefonds afdeling Oost Gelre

OOST GELRE – Tijdens de Rabobank Corporatieavond Oost Gelre zijn dinsdagavond 27 september door de bank verschillende geldbedragen overhandigd aan diverse ingediende projecten. De verenigingen en/of Stichtingen zijn door de leden van Rabobank Achterhoek-Oost genomineerd

In Oost Gelre waren 36 projecten ingediend. Dinsdagavond presenteerden 5 vereniging of stichtingen zich in 7 minuten aan de leden van de bank.
In de categorie cultuur presenteerde zich Muziek vereniging Groenlo voor aanschaf van muziekinstrumenten voor jeugdleden en stichting Bloemencorso Lichtenvoorde voor het realiseren van 18 informatie borden. In de categorie sport vroeg stichting Exploratie Meekenesch aandacht voor een nieuwe air trampoline. In de categorie stimulering & werkgelegenheid vroeg verenging Lievelds Belang aandacht voor herbestemming van voormalig café Arink. In categorie Zorg en wonen hoopte speeltuin de Schatberg op een mooi bedrag voor het behouden van de huidige afgekeurde glijbaan.

Voordat de geldprijzen bekend werden gemaakt werden er eerst 11 prijzen (10 van 1.000 en 1 van 700 euro) uit de zogenoemde ‘Hoge hoed’ getrokken. Vereniging en/of stichtingen die zich hadden aangemeld maar niet in aanmerking kwamen voor de vijf prijzen maakten op deze manier nog kans op een geldbedrag.
De geldprijzen van 1.000 en 700 euro gingen naar: Stichting jong Nederland afdeling Zieuwent, Folklorisch dansgroep de Vierwinden, Stichting wagenbouwersgroep Rensing, Koninklijke Nederlandse natuurhistorische vereniging, Stichting speelvoorziening Zieuwent, Toneelvereniging Tof volk, Coöperatie zonnig Zieuwent, Stichting paarden opvang Achterhoek, Stichting wagenbouwersgroep Boschkempers, Stichting de Zandschoppe. 700 euro naar Verenging zorgcoöperatie Mariënvelde.

Uitslag:
1. 5.600 euro Meekenesch
2. 7.000 euro Lievelds Belang
3. 5.500 euro Muziek vereniging Groenlo
4. 4.000 euro speeltuin de Schatberg
5. 2.500 euro St. Bloemencorso Lichtenvoorde