Veel belangstelling van groepen voor Slag om Grolle

GROENLO – Met nog ruim een jaar te gaan voor de volgende Slag om Grolle, werd woensdagavond 26 september de eerste avond voor ‘binnenstadgroepen’ gehouden. Deze deelnemers zorgen tijdens ‘De Slag om Grolle’ voor leven in de ‘brouwerij’ in de binnenstad van de vesting Grolle. De avond vond plaats bij BS22 en werd door ruim 65 belangstellenden bezocht.

Marjolein Houwer van ‘De Slag om Grolle’ opende de avond en bedankte eerst de ‘binnenstadgroepen’. Mede door hun inzet is ‘De Slag om Grolle’ een groot succes. “Je ziet dit nergens anders in Europa, dat lokale inwoners samen met de re-enactors de 17de eeuw uitbeelden”, vertelt Marjolein.

Karin Reumer van ‘De Slag om Grolle’ en René Fielt van de ‘binnenstadgroep’ Notenboomstraat vroegen onder andere aan de aanwezigen wat er goed ging tijdens de vorige editie in 2017 en wat er verbeterd zou kunnen worden. Dit resulteerde in een aantal ‘Tips en Tops’. “We zouden er nog meer kunnen letten op dat er geen zaken uit deze tijd op tafel staan”, vertelt iemand van de aanwezige binnenstadgroepen.

Klik voor meer informatie

Voor wie niet aanwezig was bij de eerste avond van de binnenstadgroepen en wel graag mee wil doen tijdens ‘De Slag om Grolle’ kan informatie aanvragen via binnenstad@slagomgrolle.nl.

De volgende activiteit van ‘De Slag om Grolle’ is zaterdag 20 oktober 2018 in de De Mattelier. Daar wordt een informatiebeurs georganiseerd en tevens zullen er een lezingen door het Rijksmuseum en NTR worden gegeven. De beurs start om 13.00 uur.

‘De Slag om Grolle’ wordt in 2019 gehouden van 18 tot en met 20 oktober.

Binnenstadgroepen Slag om Grolle. Foto: Marcel Houwer