Verbouwing gemeentehuis eind mei van start

Gemeentehuis in verband met verhuizing 22 april gesloten

LICHTENVOORDE – De verbouwing van het gemeentehuis van Oost Gelre in Lichtenvoorde gaat eind mei van start. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het maken van een ontwerp, het aanvragen van de omgevingsvergunning en de aanbesteding van een hoofdaannemer.

Definitief ontwerp & inloopavond
Het definitief ontwerp voor het gemeentehuis is vastgesteld. Het ontwerp is in te zien via onze website: www.oostgelre.nl. In april organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor belangstellenden.

Aanbesteding hoofdaannemer

De aanbesteding voor een hoofdaannemer is eind vorig jaar gestart. De eerste fase is afgerond. In totaal hebben 11 partijen aangegeven de werkzaamheden graag te willen uitvoeren. Hiervan zijn 5 partijen geselecteerd die deelnemen aan de tweede en laatste fase van de aanbesteding. Eind mei wordt bekend wie de hoofdaannemer is.

Werken vanuit één locatie
De gemeentelijke organisatie werkt nu nog verspreid over drie gebouwen: het gemeentehuis, de voormalige Rabobank en de naastgelegen villa. Dit wordt teruggebracht naar één locatie: het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Hiervoor heeft de raad nu een krediet van € 4,45 miljoen beschikbaar gesteld.