Vestingstad weekend in Groenlo voor het hele gezin


GROENLO – In het herfstvakantie weekend van 22 en 23 oktober wordt er in Groenlo een tweetal prachtige vestingdagen gehouden.

Zaterdag 22 oktober wordt alweer de laatste Vestingdag Cultureel gehouden van dit jaar. Nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden die Groenlo herbergt doen deze dag mee. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. (Stadsboerderij Grolle 11.00 uur t/m 17.00 uur) De volgende bezienswaardigheden doen mee: Stoomhoutzagerij, Stadsmuseum, Stadsboerderij Grolle, Vestingstad Express, Atelier Neuray, toren beklimmen Calixtusbasiliek, multimedia spektakel de Slag om Grolle in de Oude Calixtus, Galerie Wij, Huijs Basten Asbeck en Galerie Arte. Ook de VVV en het Grolsch Brouwhuys de Lange Gang (niet in passe-partout)  zijn open. Tevens kan men 22 oktober de kerkers bezoeken om 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden bij de VVV.

Vestingdag passe-partout
Voor deze Vestingdag Cultureel is een speciale Vestingdag passe-partout in het leven geroepen. Voor maar 5 euro kunnen volwassen zich een hele dag vermaken in Groenlo (kinderen 2,50 euro). Op de passe-partout staan dukaten waarmee de bezienswaardigheden bezocht kunnen worden. Ook staan er diverse leuke kortingsbonnen op. De passe-partout is te koop bij de VVV, receptie Marveld Recreatie en alle entree vragende bezienswaardigheden. Niet bij de galerieën en ateliers. De Vestingstad Express verzorgt het vervoer tussen de diverse bezienswaardigheden. Een unieke samenwerking dus. In het Stadsmuseum is het 22 oktober Gelderse Museumdag met tal van leuke activiteiten.

Zondag 23 oktober
Op zondag 23 oktober is de laatste vestingdag Historisch van dit jaar. De omgeving van de Oude Calixtuskerk ademt dan de sfeer van 1627. Zo zal de Compagnie Onversaeght uit Bredevoort een kampement opzetten op het plein van de Oude Calixtus. Maar er is ook middeleeuwse muziek van de Flierefluiter. Leuk straattheater van Theater Mest en de Leidse Kluchten compagnie. Johannes de Goochelaer en goochelaer Wautier zullen menig kind versteld doen staan van hun onnavolgbare trucs.  Nar Hans en de Tolletjesmaker zijn aanwezig en er zijn mooie ambachten te zien. Ook kan dan weer de toren beklommen worden van de Calixtusbasiliek. De VVV is open evenals Huijs Basten Asbeck, Stadsmuseum eb Oude Calixtus.

strong>Parkeren
Komt u met de auto dan kunt u deze het beste parkeren op de parkeerplaatsen op de maliebaan, Wheme en Kloostertuin. Fietsen kan men het beste neer zetten bij de grote fietsenstalling tegenover de Calixtusbasiliek waar men dus ook de toren kan beklimmen.

In het herfst weekend van 22 en 23 oktober is het dus goed vertoeven voor het hele gezin in Groenlo. Voor meer info zie: Facebook pagina: Vestingdagen Groenlo