Vier jongeren ontvangen penning van waardering


GROENLO – Burgemeester Annette Bronsvoort heeft vrijdag 24 april vier leerlingen uit groep 8 van basisschool de Ni-Je Veste Buitenschans onderscheiden. Ids de Vries, Luuk Ottink, Juul Krabbenborg en Jeffrey Bonenkamp kregen van de burgemeester de gemeentelijk penning van waardering.

Ids, Luuk en Juul ontvingen de penning omdat ze jarenlang Jeffrey Bonenkamp op een spontane wijze helpen en begeleiden bij zijn gezichtsbeperking. De 12-jarige Jeffrey is sinds zijn 2de jaar 12 keer geopereerd aan zijn ogen door netvliesloslating. Hij is nu zo goed als blind. Links ziet hij helemaal niets en rechts nog maar 3%. De drie vrienden brachten bijvoorbeeld na een operatie altijd een thuisbezoek, dragen de tas op het schoolplein, maken samen opdrachten in de klas en nemen het huiswerk door. “Iedereen is zorgzaam, maar ik heb er drie uitgekozen die eruit springen, maar jullie doen het met z’n allen”, vertelde de burgmeester in de hal van de school waar alle leerlingen zich hadden verzameld.

Ook Jeffrey zelf ontving de penning van waardering omdat hij de medeleerlingen van groep 8 heeft laten zien en voelen hoe het is om met slechtziendheid om te gaan. Bijvoorbeeld door een spreekbeurt en met afgeplakte brillen.

Jeffrey, had voetbal als grootste hobby, maar kan dit niet meer uitoefenen. De s.v. Grol zet de jongens in het zonnetje. Robert Zijdel bood namens de Grol Jeffrey, met zijn familie en vrienden aan om een wedstrijd van Ajax te bezoeken. Om de wedstrijd te volgen krijgt hij een speciale plek waar hij het radio verslag hoort. Tevens kreeg hij een gesigneerde Ajax bal van alle Ajax spelers en een boek gesigneerd door trainer Frank de Boer.

Met het uitreiken van de penningen wil de gemeente Oost Gelre een bijzondere blijk van waardering tonen aan de vier jongens.