Vocales zoekt een nieuwe dirigent

Advertorial

Het koor Vocales uit Groenlo (Gelderland) is op zoek naar een nieuwe dirigent. Vocales bestaat sinds 1968 en is een gemengd meerstemmig koor dat uit 65 leden bestaat. Het koor wordt tijdens uitvoeringen en repetities begeleid door een eigen combo, bestaande uit piano, gitaar, basgitaar en drums. De stijlen binnen ons repertoire worden aangevoerd door geestelijke- en populaire muziek, veelal vertaald naar de specifieke Vocales-bezetting. Er wordt voornamelijk in het Nederlands en Engels gezongen.

Profielschets nieuwe dirigent voor Vocales
Onze nieuwe dirigent heeft bij voorkeur een opleiding genoten, maar vergelijkbare ervaring zou ook goed kunnen passen bij ons koor. De dirigent zal zich inzetten om het koor op niveau te houden en te verbeteren.
Onze nieuwe dirigent zal affiniteit hebben met meerstemmige zang en is in staat bij de leden de juiste snaar te raken. Wij verwachten een goede kennis van het koorrepertoire en vaardigheden om deze kennis op het koor over te dragen.
Onze nieuwe dirigent zet zich in voor de vocale ontwikkeling van het koor en bouwt op constructieve wijze het koor kwalitatief verder uit.

De dirigent zal samen met de liederencommissie artistieke vrijheid genieten bij het kiezen van het repertoire en de uitvoeringsvorm, en daarbij een gezonde balans tussen plezier en ambitie in het oog houden. Hierbij kan men putten uit een groot bestaand archief.
Behalve de wekelijkse repetities zal onze nieuwe dirigent het koor begeleiden/dirigeren tijdens verschillende concerten, kerkdiensten en promotie-activiteiten. De dirigent mag hierbij rekenen op actieve medewerking van het bestuur.

Verder is hij/zij actief betrokken bij de samenstelling van de jaarplanning en organisatie van bijvoorbeeld concerten en komt hij/zij met voorstellen voor speciale projecten en uitvoeringen. Te denken valt hierbij aan projectuitvoeringen en, indien voldoende kwalitatief repertoire voorhanden is, aan het uitbrengen van een CD.
Als u zich in grote lijnen herkent in deze profielschets en onze enthousiaste leden wilt inspireren tot meer, meldt u zich dan aan! Dit kan tot en met 15 december 2015. U kunt uw sollicitatiebrief met curriculum vitae sturen naar het secretariaat van Vocales: vocales@live.nl.

Voor meer informatie en vragen kunt u zich wenden tot het secretariaat van Vocales,
vocales@live.nl – of via 06-51097348 (Patrick Pos)

Bezoek onze website: http://vocalesgroenlo.jimdo.com/ om een indruk van Vocales te krijgen.