Vrolijke intocht Sinterklaas

GROENLO – Sinterklaas kwam vandaag, op zaterdag 17 november, onder een stralende zon aan in Groenlo. Er hadden zich heel erg veel kinderen met hun ouders verzameld om Sinterklaas welkom te heten.

Sinterklaas had maar liefst vijf boten vol met pieten meegenomen! De pieten meerden de boot allemaal keurig aan aan de wal. Maar het ging niet helemaal goed met de boot van Sinterklaas; Sinterklaas en zijn pieten genoten zo van alle kinderen, dat ze vergaten op tijd om te draaien en schoten onder de Kikkersprongbrug door.

Nadat Sinterklaas welkom was geheten door burgemeester Annette Bronsvoort en de voorzitter van de GOV, Richard de Hollander, ging een hele stoet met kinderen, muziek en natuurlijk Sinterklaas naar City Lido. Sinterklaas moest op het laatst zijn mijter vast houden, die waaide bijna weg doordat een hele harde wind opstak. Binnen bij City Lido ging het kinderfeest verder; Sinterklaas had de zorg voor een rode mantelslang op zich genomen, die had hij gevonden in het dierenpark. Maar of dat zo’n goed idee was? Gelukkig is alles met behulp van andere mensen goed gekomen.