Wethouder ontvangt Lando Klein Gunnewiek op gemeentehuis

Deel dit bericht

OOST GELRE – Wethouder René Hoijtink ontvangt op donderdag 16 juli om 16.30 uur Lando Klein Gunnewiek uit Groenlo op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Lando Klein Gunnewiek is nationaal kampioen Plumbing and Heating en vertegenwoordigt ons land tijdens WorldSkills 2015, het ‘WK voor beroepen’. Dat wordt gehouden van 11 t/m 16 augustus 2015 in Sao Paulo (Brazilië). René Hoijtink wil hem persoonlijk daarbij veel succes en een onvergetelijke ervaring toewensen.

Op WorldSkills 2015 nemen de beste jonge vakmensen uit de hele wereld (ruim 1.200 kandidaten, 73 aangesloten landen) het tegen elkaar op voor een plek op het erepodium. Team Nederland bestaat uit 35 kandidaten. Deze mbo’ers hebben alle voorrondes en de nationale finale doorstaan en zijn nu nationaal kampioen in hun vak. Vier dagen lang voeren ze opdrachten uit, die worden beoordeeld door experts uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Lando Klein Gunnewiek is nationaal kampioen Plumbing and Heating. Hij legt complete installaties aan zoals we die in huis aantreffen, bijvoorbeeld warmwatervoorzieningen en centrale verwarming. Hierbij zijn maatvoering, gasdichtheid, accuratesse en snelheid de belangrijkste beoordelingscriteria. Grootste beroepenevent ter wereld In het Anhembi Park in Sao Paulo, met 400.000 m2 het grootste beurscomplex van Latijns Amerika, wordt een recordaantal bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. De laatste keer in 2013 in Leipzig, Duitsland, waren er rond de 250.000 bezoekers.