Zondag carnavalsoptocht in Groenlo

GROENLO – De carnavalsoptocht die komende zondag door de straten van de Grolse binnenstad zal trekken, zal bestaan uit ongeveer 65 startnummers.

De 11-koppige optochtcommissie, onder leiding van optochtcommandant Mike Ruikers, is al weken volop bezig met de inventarisatie en controle van de circa 65 onderdelen tellende stoet. Naast tientallen grote en kleine wagens, zullen ook weer vele grote en kleine loopgroepen van de partij zijn.

In totaal zullen aan de optocht ongeveer 1.133 mensen deelnemen. Droog blijft het niet, ook dit jaar zal het weer veel snoep en cadeautjes regenen. Er wordt daarom dan ook geadviseerd een paraplu mee te nemen. Om ook de optochtdeelnemers een leuk uitzicht te bieden roept de optochtcommissie iedereen op verkleed naar de optocht te komen.

Klik voor meer informatie

Zondagmiddag zal de sleutel van de stadspoort om 14.00 uur in de handen van prins Remco en adjudant Jeroen gegeven worden door burgemeester Annette Bronsvoort.

De bonte stoet zal vanaf 13.45 uur in beweging worden gezet vanaf de Winterswijkseweg vervolgens Mattelierstraat, Markt, Beltrumsestraat, Ziekenhuisstraat, Kerkwal, Nieuwstad, Lievelderstraat, Lichtenvoordseweg en Winterswijkseweg.

Naar verwachting zullen weer duizenden mensen de vestingstad bezoeken. De entree is gratis. Parkeren is ook gratis en kan op korte afstand van de route, volg hiervoor de P-route.