33ste editie WinterCup van start.

Zondag 1 november is de eerste wedstrijd van de 33ste editie van de WinterCup gevist. Dit jaar zeventien deelnemers, vier meer dan de voorgaande editie. Vier deelnemers terug van weggeweest (Frank Bomers, Frans Lindner, Dicky Dibbets en Jos Giesen) en twee nieuwe deelnemers, Rob Beerten en Erik Hendriks. Erik Hendriks, uit Apeldoorn, is speciaal voor de WinterCup lid geworden van de GHV. Het gaat dus goed met de WinterCup, na enkele edities waarbij we ons af moesten vragen of we wel genoeg deelnemers op de been konden krijgen hebben we nu eindelijk een goede opkomst. Dit is grotendeels te danken aan de gekozen locaties, op beide locaties valt er in de winter namelijk wel een visje te vangen. Wedstrijdcommissie chapeau !!

Om iets over zeven in colonne richting het beneden kanaal in Eefde en om kwart voor acht was dan ook iedereen aan de waterkant en werd voor de eerste keer deze WinterCup een klein borreltje gedronken, niet tegen de kou, het was alles behalve koud, maar gewoon voor de gezelligheid. Na een kennismakingsronde en het uitspreken van de verwachting (de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen want het waterpeil stond heel erg laag en dat is normaliter geen goed teken) werd er geloot en konden deelnemers de gelote stek opzoeken. Bennie Rooks wilde zo graag naar zijn gelote stek dat hij te enthousiast de bocht wilde pakken en bleef “hangen” op de dijk, maar met vereende krachten werd Bennie bevrijd uit deze penibele situatie.

De wedstrijdcommissie had zestien stekken uitgezet aan het beneden kanaal, ongeveer vijfentwintig meter uit elkaar. Drie van de zeventien deelnemers kozen voor de vast stok en de overige deelnemers pakten de feeder uit de foedraal. De aanpak was vandaag weer “secure” , dunne onderlijnen, 07/100ste tot 12/100ste voorzien van niet al te grote haken ( haak 16 of 18). Ook de dobbers en voerkorven mochten vandaag wat lichter. In het begin stroomde het nauwelijks waardoor de feedervissers konden beginnen met korven tussen en de 20 gram en 40 gram  en de vaste stokvissers begonnen met een 1 grams dobber.

Ook het voer was op deze visserij afgestemd, donker schraal donker (met zo nu en dan een paar casters, pinkies en of een paar hennepkorrels er in) moest de vis op de voerplek krijgen en belangrijker nog; op de voerplek houden.

De meeste feedervissers visten in het midden of net over het midden, enkele uitzonderingen daargelaten, en hadden een hengel klaar liggen voor een kortere afstand, ongeveer achttien meter. De vaste stok visser visten tussen de negen en dertien meter. Na een voorbereiding van een klein uur klonk het beginsignaal en gingen de korven/ voerballen te water. Helaas werd het al snel duidelijk dat het een moeilijke visserij zou worden.

Klik voor meer informatie

Het duurde echter niet al te lang of de eerste vis van deze editie van de WinterCup verdween in het leefnet, en dat was het ook zo’n beetje. Hier en daar werd aan de feeder nog wel een visje gevangen, maar dat waren voornamelijk grondels. Dit waren ook de vissen die de vaste stokvissers uit het water haalden. De vis waar wij het op gemunt hebben (voorn, bliekjes en brasem) was duidelijk nog niet aanwezig. Voor de rest was het peuteren en pielen.. De trukendoos werd weer eens geopend in de hoop om toch een “normale” beet te krijgen en te verzilveren. Alle extra inspanningen werden echter niet beloont…

Zo af en toe kwam er een bootje voorbij
Om 12:00 uur kon dan de stand opgemaakt worden, er is door de 16 deelnemers maar 795 gram vis gevangen!!! En helaas waren er vijf nullen te noteren, m.a.w. dit is een wedstrijd om héél snel te vergeten.

Uitslag 1ste WinterCup wedstrijd:
1. Theo Wayerdink 340 gram
2. René Molenveld 135 gram
3. Jos Giesen 120 gram

De eerste volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 15 november, wederom aan het beneden kanaal. Nu maar hopen dat er flink wat neerslag valt, bij voorkeur in Duitsland, zodat het waterpeil stijgt en de vis massaal het beneden kanaal optrekt.

Oliebollenwedstrijd:
Dit jaar wordt de Oliebollenwedstrijd gehouden aan het beneden kanaal te Eefde. Inleg van deze wedstrijd is €5,- p.p. (inleg = prijzengeld). Opgave voor deze wedstrijd is uitsluitend via mail; oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl. Wil je meedoen dan met je wel snel zijn, er zijn nog maar vier plekken beschikbaar.