Britt ter Harmsel wint quad op N.T.S. Pony Jumping

VRAGENDER – De tweede editie van de N.T.S. Pony Jumping op Paardensportcentrum Lichtenvoorde mag als een uniek ponyconcours in de boeken. De extra prijzen zoals een quad, electrische step, off road bike en oxboard, trokken ponyruiters uit heel Nederland naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde en in elke rubriek werd er met het mes tussen de tanden gestreden. De eliteklasse op Z/ZZ niveau kwam op naam van de Overijsselse Britt ter Harmsel, die de piste uitreed met een gloednieuwe quad.

Met de ambitie om van de N.T.S. Pony Jumping het mooiste en grootste ponyweekend van Nederland te maken, heeft sponsor Michel Bolder van van N.T.S. Telecom Service de wedstrijd samen met Michael Eerhart van Sportpaardenonline.nl en het team van PSC Lichtenvoorde een extra impuls gegeven. De ponyruiters moesten twee door Maarten Schutte ontworpen parcoursen springen om kans te maken op de finale met daarin indrukwekkende prijzen.

De 13-jarige Britt ter Harmsel uit Enter gaf iedereen in het Z/ZZ het nakijken, ondanks dat ze in de barrage na hindernis twee een stijgbeugel verloor. “M’n pony draaide sneller dan ik had verwacht en ik viel bijna, maar ik dacht maar aan één ding: doorgaan. Ook zonder voet in de beugel!”, lacht ze. Ze rijdt Enterbrook’s Fury (v. Sulaatik’s Fireball), die afkomstig is van de bekende paardenfamilie Van Straaten uit Den Ham, sinds een half jaar met veel succes in het Z en wil op Jumping de Achterhoek in december haar internationaal debuut maken.

Knap tweede met twee foutloze omlopen werd Ymke Ribbels uit Eibergen. De getalenteerde amazone reed Cayenne (v. Vincent) op Z-niveau. Fleur Holleman werd derde op Karandasj O.H. (v. Krimh ox) en vierde met Venery Dew-Drop (v. Jimmerdor de Florys). Die vierde plek leverde haar een nieuwe iPhone 7 op omdat ze de beste ZZ-amazone was. “Komt goed uit, want in die van mij zit een barst”, lacht ze. Dat ze de ereprijs in de Bakkerij Holleman Prijs won, gaf een extra feestelijk tintje. Haar vader sponsorde tientallen overheerlijke taarten voor alle rubriekswinnaars en alle nummer twee’s in de finales.

Janneke Huttenhuis
In de klasse M ging de strijd om een offroad bike, waarbij Britt ter Harmsel maar net mis greep met Gieltje E.B. (v. Kantje’s Ronaldo). Ze werd tweede, achter de 13-jarige, supersnelle Janneke Huttenhuis (v. Kellogs). Knap derde werd Skye Morssinkhof, die haar eerste wedstrijd reed met de EK-pony van haar zus Paris, Carrick (v. Calato). < Janneke is erg blij met haar nieuwe brommer. “Super gaaf. Ik heb hier een keer eerder gereden, tijdens de Twente Cup finale twee jaar geleden. Het is best een stuk rijden voor ons vanuit De Lutte. Vandaag zou ik familiedag hebben, maar gelukkig mocht ik finale rijden en ben ik hier dankzij de eigenaresse van de pony. Ik had ook geluk dat ik geplaatst was, want in het eerste parcours vrijdag ging het nog niet zo goed maar in het tweede parcours was ik vierde en mocht ik net door naar de finale.” Twee L-winnaars
In de klasse L waren er twee winnaars. Bij de DE-pony’s won de sterk rijdende Senna van Houte met Naughty Boy, wat hem een electrische step opleverde. Femke te Woerd en Princess Z (v. Santiago) werden tweede, voor Fenneke Damstra op Golden Lucky.

Bij de ABC-pony’s kwam Milan Morssinkhof op Twinsy sterk uit de startblokken en hij droomde al van de electrische bike, maar Britt Schaper met Chupa Chup ging een seconde sneller rond en daarna zette de 10-jarige Roos Wevers uit Markelo de winnende tijd neer met de 22-jarige Inka (v. Bora ox). 

“Een mooie opsteker voor Roos”, vertelt haar moeder. “Ze had wat pech. Met het kringkampioenschap in augustus gleed haar pony weg in de afzet en vielen ze. Roos brak haar sleutelbeen. Het duurde even voordat ze samen weer in vorm waren. Ze draaide nu zulke mooie korte bochten. En dat terwijl ze al vanaf dinsdag ontstoken amandelen en koorts heeft. Ze is deze week tien geworden en zou gisteren haar verjaardagsfeestje geven, maar ze wilde dat ik die afzegde zodat ze fit genoeg zou zijn voor de wedstrijd. Ze wilde hier zo graag rijden. ”

Stijlvolle ritten
In de klasse B pronkten er twee oxboard hoverboards voor de winnaars. Marc Dijkstra voorzag iedere finalist van commentaar. De pas achtjarige Yoni van Santvoort uit het Brabantse Nuenen maakte veel indruk op hem, maar duikelde in de barrage naar de vijfde plek toen haar pony Chief weigerde. Met 82 punten won Renske van Middendorp op Burito’s Sietske (v. Orchard Boginov), voor de achtjarige River Morssinkhof op Misy en Maud Pasman op Sulaatik’s Sing A Song.

Met maar liefst 84,5 punten in de barrage voor D/E-pony’s ging andere klasse B-overwinning naar Tatum Derksen met Shine’s Mambo Dee. Corné van Middendorp pakte een tweede prijs met Burito’s Pepper en derde werd Sterre van Houte op Kalypso.

Clinic Robbert Ehrens
Michel Bolder en Michael Eerhart volgden de ponyruiters gedurende het weekend met belangstelling en pikten er zes uit, ongeacht de resultaten die ze boekten, voor een springclinic van Robbert Ehrens. Deze zal binnenkort plaatsvinden op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Uitgenodigd zijn: Fleur Beusink, Daphne Pouwels, Anjeta te Vrugte, Tatum Derksen, Tessa Delger, Gijs Kole, Mo-Yccia Hanley, Cheyenne Meijers en Silke Bruil.