De Kanjer Dirt Challenge

ZELHEM – Op zondag 12 juni 2016 organiseert Kanjers voor Kanjers voor de derde keer de Kanjer Dirt Challenge op ‘De Langenberg’ in Zelhem, het terrein van de Motor- en Autoclub ZAMC. Met deze uitdaging wil de stichting kinderen laten sporten voor kinderen die niet kunnen sporten of spelen door een beperking in de breedste zin van het woord. Sport en spel is immers belangrijk voor ieder kind!

Niet bang voor een beetje modder? Durf jij van een zeephelling af te glijden? Houd je van klimmen, klauteren, tokkelen, door het water rennen en nog meer actie? Dan is de Kanjer Dirt Challenge echt iets voor jou! Op het prachtige terrein van de ZAMC in Zelhem staan allerlei hindernissen opgesteld. Het parcours is over het hele terrein verdeeld en de hindernissen hebben verschillende moeilijkheidsgradaties zodat iedereen mee kan doen.

Jongeren tot en met 18 jaar kunnen alleen of samen met ouders, vrienden en klasgenoten meedoen aan deze ‘obstacle run’, een loopparcours met hindernissen. Het is een gezellig, sportief evenement voor jong en oud. Deelnemers aan de Kanjer Dirt Challenge leveren hiermee een belangrijke bijdrage voor kinderen waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is. Met de Kanjer Dirt Challenge stelt Kanjers voor Kanjers alle kinderen in de regio in de gelegenheid een sportieve, uitdagende dag te beleven. Het evenement wordt mede georganiseerd door de ZAMC die tevens het terrein beschikbaar stelt.

Steunen van het goede doel
Alle opbrengsten inclusief het inschrijfgeld komen ten goede aan projecten van Kanjers voor Kanjers. De mooie projecten die we allemaal al hebben kunnen realiseren dankzij de bijdragen van vele sponsoren kunt u bekijken via www.kanjersvoorkanjers.nl. Kanjers voor Kanjers werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Het project van de Kanjer Dirt Challenge
Het project dat de Kanjer Dirt Challenge dit jaar ondersteunt is: Budovereniging Shizentai in Wehl. Het motto van Nieck-Jan Gal, overgenomen door de budovereniging, is ‘Hij die niet opgeeft, wint altijd’! Hiermee bedoelde Nieck-Jan niet dat je altijd een 1e plek moet halen, maar dat je telkens probeert je grenzen te verleggen en je doel aan te passen om zo jezelf sterker te maken. Je daagt jezelf uit: een challenge! Nieck-Jan Gal was al lang lid van Shizentai. Afgelopen september maakte een noodlottig ongeluk een eind aan zijn jonge leven van 18 jaar.

Door een mobiele judoschool op te zetten, wil Shizentai het motto van Nieck-Jan laten voortbestaan en zo judo voor meer kinderen mogelijk maken. Voor kinderen mét en zonder beperking. Want met judo leer je je grenzen verleggen, leer je samenwerken, bouw je je conditie op, leer je elkaar te respecteren en word je motoriek beter.

Inschrijven via kanjerdirtchallenge.nl
Doe mee en schrijf je in voor de Kanjer Dirt Challenge? Daarvoor is toestemming van je ouders en/of verzorgers nodig.  Inschrijven is mogelijk tot 1 juni via www.kanjerdirtchallenge.nl. Op de website is meer informatie te vinden. Ook staat hier een leuk filmpje van de Kanjer Dirt Challenge van vorig jaar. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per persoon en dient te worden voldaan bij opgave.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Winkelhorst van de Kanjer Dirt Challenge. Haar mailadres is : lindaw@skvk.nl of bereikbaar op telefoonnummer 06-51509296.