Home » Sport » De laatste wedstrijd moet de beslissing brengen.

De laatste wedstrijd moet de beslissing brengen.

207

De allesbeslissende wedstrijd, iedereen was op tijd aanwezig en kon geloot worden. Er werd de laatste weken veel kleine vis gevangen, zou dit feit Toon Heinsman in de kaart spelen. Kan Henk Geurkink nog roet in het eten gooien? Of blijft Rene aan de leiding?

Na het loten togen de deelnemers in een stoet naar de stek waar het moest gebeuren. De drie kanshebbers zagen er ontspannen uit, ondanks de druk op hun schouders. Na het wel bekende uurtje klonk het beginsignaal. Rene Molenveld pakte de feeder en zijn naaste concurrenten de vaste stok. Zou Rene op die ene bonus vis gokken die hem een eentje of een tweede op zou leveren..?

Halverwege de wedstrijd was er nog niets beslist, het was niet bekend hoe de kanshebbers de eerste 2 uur doorgekomen zijn. Er werd vis gevangen maar gold dat ook voor de kanshebbers? Rond 11 uur verspeelde Toon een dikke voorn en niet veel later ook nog een dikke baars.

René ving ook zijn visjes door met dunne lijnen en kleine haakjes te gaan vissen. Henk Geurkink pakte geregeld een mooi voorn. De overige deelnemers lukte het ook om geregeld een visje naar het net te dirigeren. Theo Wayerdink wist vrij snel een mooie vis te vangen, daarna was het waterkieken voor hem. Ivo te Kortschot, hij zat tussen Toon en Rene, ving geregeld een visje, maar ook twee mooie grote baarzen wat hem uiteindelijk de dagwinst opleverde.

Om half een klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt, wie is de Kampioen vrijehengelcompetitie 2014?.

Met 7 punten en een totaal gewicht van ruim 11 kilo is Rene Molenveld de meest constante visser de vrijehengelcompetitie gebleken.

Uitslag 5e vrijehengelwedstrijd: Ivo te Kortschot 890 gr. 1 pnt. Henk Geurkink 700 gr. 2 pnt. Theo Wayerdink 555 gr. 3 pnt.

Eindstand Vrijehengelcompetitie 2014: Rene Molenveld 11658 gr. 7 pnt. Henk Geurkink 4742 gr. 8 pnt. Toon Heinsman 9318 gr 11 pnt.

Op het programma dit jaar hebben we nog de beslissende wedstrijden om de grachtencompetitie en de IJsselCup. Vier deelnemers maken kans om als winnaar van de Grachtencompetitie uit de bus te komen en 2 deelnemers maken kans om met de IJsselCup aan de haal te gaan, al kan het heel anders uitpakken aangezien de IJsselCup op gewicht gevist gaat worden. Weet iemand meer dan 10 kilo te vangen, en dat kan zomaar op de IJssel, en de nummers 1 en 2 vangen bijna niets dan zou hij weleens de winnaar kunnen zijn van de 4de editie van de IJsselCup.

LET OP!!! De laatste wedstrijden beginnen i.v.m. de schemer om 07:30u i.p.v. 07:00 !!!! De wedstrijdduur wordt niet aangepast. Natuurlijk hebben we ook weer een WinterCup, de eerste wedstrijd wordt op 26 oktober gevist aan de Grolse Gracht, opgeven kan nog tot vrijdag 24 oktober.

Wil je eens wat anders mee maken, ga dan op zaterdag 18 oktober naar de gracht. Leden van de vliegvisvereniging Heelweg proberen dan namelijk met een streamer de snoeken aan de schubben te komen