Nippon judoka’s actief dit weekend

Nippon Judo Achterhoek nam op 12 november 2016 deel met maar liefst 24 jeugdleden aan het opstaptoernooi te Markelo. De jeugdleden komen van 8 verschillende trainingslocaties die Nippon judo achterhoek inmiddels telt.

Het was een sportieve ochtend met een lach en een traan, voor een aantal kinderen was dit het allereerste echte toernooi. Juf Antoinette was zelf aanwezig om de kinderen te begeleiden en kreeg hulp van -15 en -18 judoka’s, die hielpen met coachen en begeleiden van de jeugdige Nippon judoka’s. Voor sommige judoka’s was deze eerste echte wedstrijd indrukwekkend. De grote zaal met 6 wedstrijdmatten, tegenstanders die ze niet kenden, officiële scheidsrechters en grote scoreborden.

De kinderen hebben allemaal met veel plezier, op hun eigen niveau en gewichtsklasse kunnen strijden om de eerste plaats, als beloning voor de mooie partijen judo die de kinderen hebben gespeeld, was elke deelnemer er zeker van een medaille mee naar huis te nemen. Alle judoka’s gefeliciteerd met jullie dik verdiende medaille.

Klik voor meer informatie

De volgende judoka’s hebben goud gewonnen: Niels Donderwinkel, Jaidy van der Horst, Julian klein Hesselink, Jerre Smeets, Tycho Massop en Denischa Hendriks. De overige prijzen gingen naar de judoka’s: Lars Alegra, Tess ter Boome, Jelle Roessink, Boris Wissink, Stijn Menkveld, Suze Mensink, Kemi Meulman, Merel Postma, Mirte Angenent, Owen Langeler, Tygo Klein Nijenhuis, Bart ter Beest, Boudewijn Jansen, Thom Tiedink, Auke Zuidersma, Rens Klein Hesselink, Kira Essink, Kimberly ter Maat en Johny-Lee Meijer.

Lijkt het je ook leuk om te komen judoën, kijk dan op de site voor trainingslocaties en tijden. www.nipponjudo.nl