Bovo Dames houden het spannend!

Op zaterdag 9 april stond er een belangrijke wedstrijd voor BOVO dames 1 op het programma. Deze keer ging de reis naar Borculo, waar Kerkemeijer Gemini op hen stond te wachten. Een belangrijke wedstrijd want in de top van de 3e divisie is het nog steeds erg spannend! Met nog 3 wedstrijden in het vooruitzicht is elke punt belangrijk. De wedstrijdvoorbereiding kon heerlijk in het zonnetje gedaan worden en om 16.15uur waren ze klaar voor de wedstrijd!

De eerste set begon goed en met een sterke service en aanval werd er veel druk op Gemini gebracht. Halverwege de set wilden de dames teveel waardoor het een chaotisch spel werd met veel fouten. Gemini maakte daar gebruik van en begon in hun spel te komen. Deze set ging dan ook met 25-17 naar de dames uit Borculo.

In de tweede set stond iedereen weer met beide benen op de grond en door middel van slimme balletjes via de blokkering te slaan werd er meer gescoord. De voorsprong werd steeds groter waardoor de 2e set met 17-25 werd binnengesleept!

BOVO liet steeds meer zien waarom ze op de 1e plek in de derde divisie staan. In de derde set ging het tot 10-10 gelijk op. Daarna namen ze een kleine voorsprong. Deze kleine voorsprong werd steeds verder uitgebouwd door een sterke serviceserie. Gemini wist de moeilijke service niet onder controle te krijgen. De bal vloog alle kanten op, behalve richting de spelverdeler. De set werd met 10-25 afgesloten.

Ook de vierde set begonnen de Aaltense dames goed. De pass lag de hele wedstrijd goed waardoor de spelverdeelster het spel goed kon verdelen. Helaas slopen er halverwege de set weer onnodige fouten in het spel. Gemini gaf geen moment op en zette steeds meer druk. Ze kwamen het eerst bij de 20. Op 21-19 kwam Bovo door een sterke service en aanval dichterbij. Maar de thuisspelende ploeg gaf ook niet op. Onder luide aanmoediging van het publiek streden beide teams om elke punt. 23-23 stond er op het scorebord en daarna werd er om en om een punt gemaakt. Helaas maakten de Aaltenaren het niet op tijd af waardoor de set met 30-28 verloren ging.

Aan de kant van BOVO werd er flink gebaald. Dit was niet nodig geweest en wat is het balen als het net niet wil lukken. Iedereen pakte even z’n moment om zich op te laden. Wat eten en drinken en daarna volle gas gaan voor die laatste set! Deze laatste set verliep zoals de voorgaande set. Het ging lang gelijk op en aan beide kanten werden mooie ballen geslagen en van de grond gehaald maar ook domme fouten gemaakt. Het publiek van beide teams moedigde de spelers aan om voor elke punt te vechten en dat werd dan ook gedaan. Vanaf 8 punten liep BOVO uit en gaf Gemini geen kans meer om dichterbij te komen. Met een stand van 12-15 was de winst voor BOVO dames 1.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 april om 18.00 uur in de Stationsplein tegen Rosstars! Inmiddels weten we dat Rosstars (nummer 2) met 3-1 van Lutheria (nummer 3) heeft gewonnen. Daarmee staan we nog 1 punt voor op Rosstars. We zullen zaterdag strijden om de kampioenstitel en kunnen alle aanmoediging gebruiken!